Compromís celebra que els col·legis de la Vall d’Albaida hagen triat més valencià i més anglés per avançar cap al futur

Els col·legis de la Vall d’Albaida trien avançar cap al plurilingüisme de Marzà

La Conselleria d’Educació, Cultura, Esports i Investigació de la Generalitat Valenciana, encapçalada pel mestre Vicent Marzà, de Compromís, ha donat a conèixer les dades d’acceptació del nou Decret de Plurilingüisme Dinàmic que estableix diversos nivells a través dels quals els centres educatius poden optar a augmentar la competència lingüística de l’alumnat en valencià i anglés, dues llengües que, segons totes les estadístiques, no comptaven amb un nivell de coneixement i aprenentatge suficient entre l’alumnat valencià.

Així doncs, les dades oficials confirmen que el 100% dels centres educatius de la Vall d’Albaida han escollit avançar respecte a la posició en la qual es trobaven. En eixe sentit, 28 col·legis han triat el nivell avançat, 5 l’intermedi II i 1 l’intermedi I, amb la qual cosa la nostra comarca es troba entre les capdavanteres en el nou model impulsat per Marzà, pel qual han apostat molt àmpliament els centres educatius valldalbaidins.

Des de Compromís per la Vall d’Albaida, el seu portaveu comarcal, Nicolau Calabuig, afirmava sentir-se “molt content i satisfet per l’aposta rotunda que els col·legis de la Vall d’Albaida han fet pel futur dels nostres xiquets i xiquetes”.

En eixe sentit Calabuig explicava que “amb el nou model, es garantirà la igualtat d’oportunitats de totes les persones a l’hora d’aprendre valencià, castellà i anglés des de la nostra pròpia autenticitat.”

El portaveu comarcal de Compromís ha destacat també el fet que “fins ara, sols qui es podia pagar una acadèmia privada podia optar a un nivell d’anglés avançat. A partir d’ara, tots els xiquets i xiquetes tindran dret a conèixer millor l’anglés, amb un model que té com a base el valencià, la nostra llengua pròpia. Si una riquesa tenim els valencians i valencianes és la nostra llengua, perquè a més a més, junt amb el castellà, ens permet ser bilingües de naixement. Això genera un gran avantatge a l’hora d’aprendre noves llengües, i és eixe potencial el que la Conselleria vol desenvolupar i els centres educatius de la nostra comarca han respost amb un sí rotund” sentenciava Calabuig.

Arxivat en: Educació, Cultura i Esport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *