El plenari del darrer dijous 19 de novembre es va caracteritzar pel poc contingut de gestió municipal: 6 punts en l’ordre del dia. Com ja hem dit, una cosa és el ritme de la gestió als mitjans de comunicació i altra ben diferent el ritme de la gestió administrativa del govern.

Però el que més destacaríem és l’absència total d’oposició ideològica al PSOE. Si al ple d’ordenances el PP aplaudia reiteradament la gestió del govern socialista, al ple de novembre tant PP com CIUDADANOS retiraven les seues mocions del debat plenari. Ja no és que no plantegen alternatives a la gestió diària, és que ni tan sols plantegen debats ideològics. Sembla que la “gran coalició PP-PSOE” a Ontinyent es va materialitzar amb els resultats electorals del 24 de maig.

A COMPROMÍS  tenim clar que gran part de la gestió diària és conseqüència de la nostra gestió al govern durant la passada legislatura, i altra part depén al cent per cent dels governs de la Generalitat i la Diputació, on compartim la responsabilitat de govern amb el PSOE. Malgrat tot, la nostra voluntat de cooperar amb el govern socialista d’Ontinyent no és incompatible amb la nostra voluntat de fiscalitzar-ne la gestió i fer propostes en positiu.

Hem proposat condonar deute municipal amb treballs a la comunitat, incentivar el parc d’habitatges en lloguer social incrementant l’IBI als habitatges buits de bancs i promotores i la incorporació de clàusules socials en els plecs de contractació municipal. Al plenari de novembre hem proposat la publicació a la web del serveis que es presten mitjançant contractació externa, així com l’informe anual de compliments o incompliments per part de les empreses que presten el servei.

Aprofitant la moció presentada al plenari de novembre, vam preguntar per la posada en funcionament de la nova web, una web en què van treballar en l’últim Pla d’Ocupació Jove 6 joves titulats durant sis mesos. Una web que apostava per la gestió, informació administrativa, transparència i reduïa a un segon plànol les notícies institucionals del gabinet de premsa. Què ha passat amb la nova web? N’esperem resposta.