El Conseller Rafael Climent ha informat els membres de COEVAL de l’elaboració de Plans Comarcals per l’Ocupació i de les línies generals de la Conselleria

Aprofitant la visita a Ontinyent del conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball del Govern valencià, Rafael Climent, amb motiu de la trobada amb el teixit empresarial organitzat per COEVAL, el Grup Polític Municipal de Compromís a l’ajuntament d’Ontinyent hem organitzat una jornada de treball perquè el conseller conega de primera mà el teixit industrial de la zona. Com ha recordat el portaveu del GPM Compromís, Joan Gilabert, “el nostre grup tenia una gran responsabilitat en la legislatura passada i vam fer polítiques actives per al foment de l’activitat econòmica i l’ocupació i creiem que podem continuar aportant idees i línies de treball de cooperació entre les diferents institucions”.

001 AER visita Conseller Economia

A la legislatura anterior vam ser impulsors del programa Reactiva de finançament a emprenedors, i com ha afirmat Joan Gilabert, “ens queda la sensació que alguna cosa ha quedat per fer a l’execució del programa. Està molt bé la línia local de finançament però fa falta una major coordinació entre institucions a l’hora de la captació dels projectes i, sobretot, en el seguiment dels projectes en la part inicial del desenvolupament com a empresa”.

004 Ontinet Visita Conselller Economia

A la roda de premsa que s’ha realitzat a la seu de Compromís per Ontinyent, Joan Gilabert ha exposat els tres punts prioritaris que s’han comunicat al conseller.

1r: Optimització i coordinació d’esforços amb els recursos de promoció econòmica que depenen de les diferents institucions. “Posar una miqueta de coordinació i objectius compartits entre els ajuntaments, les cambres de comerç, l’empresariat, i la Conselleria”, en paraules de Joan Gilabert.

2n: Millora dels polígons industrials pel que fa a infraestructures (asfaltat, enllumenat i clavegueram). Millora en la seguretat i incorporació de la fibra òptica als polígons per a assegurar la competitivitat de les empreses.

3r: Potenciació de les polítiques de suport als emprenedors. “Les polítiques d’ajuda als emprenedors no han d’eixir solament dels ajuntaments, que està molt bé com hem dit al principi amb les ajudes financeres, cal treballar per a coordinar-se millor amb Conselleria i connectar amb les necessitats dels afectats”.

007 visita Rafa Climent Textils Mora B

El conseller Rafael Climent ha explicat que el motiu de la visita ha estat el compromís que va agafar amb COEVAL “per conéixer quina era la realitat econòmica que tenia Ontinyent i la comarca i l’estat del seu teixit industrial. Al mateix temps, conéixer les polítiques de promoció d’activitat econòmica desenvolupades a la darrera legislatura pel govern d’Ontinyent i les propostes que Compromís per Ontinyent està fent de manera constructiva a l’ajuntament com ha comentat el seu portaveu”.

A més de la trobada empresarial amb membres de COEVAL, en aquesta jornada de treball el conseller ha visitat l’empresa Ontinet.com S.L., ha mantés una reunió de treball amb membres d’AER (Associació d’Emprenedors Rurals) i ha visitat institucionalment l’empresa Tèxtils Mora SAL. El conseller destacava “la grata satisfacció per com estan fent les coses les dues empreses visitades”, i manifestava que “la Conselleria vol primar aquelles empreses que fan bé les coses, des del punt de vista energètic, d’innovació i de responsabilitat social perquè la nostra manera d’actuar és en positiu”.

Al llarg de la jornada, el conseller ha comunicat als empresaris les línies d’acció fonamentals de la seua Conselleria per a un nou model productiu. “La primera pota important ha de ser un nou concepte energètic. Nosaltres estem estudiant tirar endavant l’autoconsum, malgrat el nou decret del ministre Soria en què es paga una taxa del sol, no podem balafiar un recurs tan gran com tenim al nostre territori. I a llarg termini: un pla energètic valencià […]. La segona pota és la reindustrialització. A les comarques centrals van a invertir-se 5 milions d’euros per a, per exemple, la millora dels polígons perquè les empreses guanyen en valor afegit i productivitat. Tot açò tenint en compte les institucions locals. No anem a fer política de dalt cap a baix […]. La tercera pota és l’exportació i internalització de les nostres empreses […]. La quarta pota que ens pot fer guanyar en posicionament és la investigació, desenvolupament i innovació. Malgrat l’infrafinançament valencià, hem de lluitar pel finançament just i per aconseguir una millor coordinació dels agents implicats”.

006 visita Rafa Climent Textils Mora A

Joan Gilabert Oviedo

Portaveu del GPM Compromís a l’ajuntament d’Ontinyent