La valoració de Compromís per Ontinyent dels 100 primers dies de govern a la nostra ciutat és una sensació “agredolça, malgrat que s’han pres bones mesures que no són més que la continuïtat de la legislatura anterior” com afirma Sílvia Ureña com a Secretaria General de Compromís en l’àmbit local.

Des de la direcció del partit es fa una lectura positiva del fet que la Diputació destinarà un milió tres-cents mil euros a inversions a Ontinyent. Però aquest fet també demostra el contrapunt agredolç, ja que “no ha hagut diàleg per a valorar en què es destinarà”. Fet que Ureña qualifica d’excusa. “Em recorda a altres temps ja passats. I no m’agrada gens perquè és decebedor”. Com ha apuntat a la roda de premsa la Secretària General d’Ontinyent “quan hi ha voluntat, hi ha temps. Es fa per trobar temps”. Aquest fet puntual demostra i altres, com no convocar plenari en setembre, són significatius de la manca de diàleg. “En aquest sentit, no podem estar contents. No veiem eixa voluntat de comptar amb tots de què parlava el senyor alcalde en l’acte d’investidura”.

Sílvia ha recordat la nostra voluntat reiterada de diàleg per part del partit, “de sumar i d’aportar, de dialogar, i de fer de pont entre els nostres companys i companyes a la Generalitat i a Diputació”. Des de Compromís per Ontinyent hem demostrat clarament que estem disposats a cooperar fent d’interlocutors amb temes que depenen de conselleries on Governa Compromís i ha ficat dos clars exemples: “per exemple, conselleries com la d’Educació i la d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en mans de Compromís, estan fent una gran tasca amb canvis i decisions que han repercutit en Ontinyent. L’altre dia comptàvem a Ontinyent amb la consellera i portaveu del Consell Mónica Oltra en el sopar organitzat per AFAO en commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, i allí vam estar nosaltres també. El conseller Marzà també va estar a Ontinyent per a parlar sobre el programa d’ajudes dels llibres i les aules de 2 a 3 anys, i també vam estar allí”.

Joan i Sílvia 003 Valoració 100 dies

Joan Gilabert, portaveu del Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament, ha qualificat aquesta etapa com un “temps d’esperança que vivim és molt superior a les misèries de la gestió del dia a dia, perquè totes les expectatives estan posades als projectes que depenen de la generalitat o diputació, i en aquest sentit les coses no van mal”. Com en anteriors ocasions Gilabert ha afirmat que “compromís està i estarà a l’altura” i li ha ofert diàleg i cooperació al govern socialista d’Ontinyent.

Des de Compromís, al dia a dia de la gestió a l’ajuntament, “no podem valorar la gestió municipal sense considerar el canvi polític que estem vivint al país valencià” com a subratllat en diverses ocasions de la seua intervenció Gilabert.

Per al GPM Compromís per Ontinyent és evident que no es pot valorar la gestió del govern municipal considerant el poble com un fet aïllat, sense contemplar el global del canvi polític de les passades eleccions. La majoria absoluta socialista a Ontinyent no és la tònica general als governs de la Generalitat i la Diputació. Com senyala el portaveu del GPM “si haguérem de valorar la gestió dels primers 100 dies del govern de majoria absoluta socialista a l’ajuntament d’Ontinyent, sense que a la Generalitat, a la Diputació i a les grans ciutats del país s’haguera produït el canvi polític profund que es va confirmar el darrer 24 de maig, la valoració no podria ser més que defraudant”.

La falta de diàleg, presentar projectes primer a la premsa i després a les comissions afectades és una forma d’actuar que no compartim des de Compromís. Joan Gilabert ha ficat com a exemple d’aquest fet el Ple de setembre; “si la feina està feta i el treball ha estat tan eficaç perquè no s’ha dut al ple de setembre?”. Com per exemple els temes que ells mateixos es van comprometre a realitzar durant els primers 100 dies: “Estatuts de la nova comissió de patrimoni, Bases i convocatòries d’ajudes a la rehabilitació i al lloguer jove, Servei Ontinyent avisa, Ordenança tributaria per crear el compte tributari, Estatuts consell municipal d’educació, Estatuts consell de comerç i gastronomia, Pla d’Ocupació, Creació comissió pla estratègic…“ Com ha afirmat Gilabert “sembla que hi ha dues realitats de gestió, la realitat virtual en què cada dia el gabinet de premsa ens presenta les coses fetes i la realitat administrativa en la qual sembla no es fan plens perquè no hi ha temes a tractar”.

Joan ha finalitzat la seua valoració posant en valor el canvi polític “profund” que es va produir arreu del País Valencià en les passades eleccions. On cal tindre en compte que Ontinyent no és una illa solitària social i políticament parlant: “afortunadament aquesta no és la situació real, la situació real és un canvi polític esperançador que s’ha donat a tot arreu del país. Un nou cicle polític on PSOE-COMPROMIS han passat l’etapa fosca del PP i s’enceta un període esperançador, un període on Ontinyent té moltes expectatives dipositades, un període en el qual no podem fallar”.

Ontinyent a 29 de setembre de 2015-09-17
Joan Gilabert Oviedo, portaveu del GPM Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent
Sílvia Ureña Reguart, Secretaria General de Compromís per Ontinyent