L’Ajuntament Ontinyent ha obert aquest mes de gener el termini per demanar les bonificacions als nous comerços i indústries que creen ocupació previstes en l’última revisió de les ordenances fiscals. El regidor d’Hisenda, Joan Gilabert, ha recordat que “des del primer dia, el Govern d’Ontinyent ha volgut aprofitar les ordenances fiscals per impulsar l’activitat econòmica, crear ocupació i donar suport a les famílies i persones amb menys recursos, i per això, a més de mantenir-se les bonificacions en les llicències d’obres, llicències d’obertura, IAE o rebuts de l’aigua, fem o plusvàlua, enguany entren en vigor altres de noves per tal de fomentar la creació de nous llocs de treball al municipi”.

D’aquesta manera, comerços, indústries de nova implantació i establiments de restauració de nova creació, poden obtindre bonificacions del 50% durant els primers quatre anys d’activitat si creen de dos a sis llocs de treball; del 75% si creen de sis a dotze llocs de treball; i del 95% si creen més de 12 llocs de treball, en tots els casos amb contractes laborals indefinits i per un mínim de 30 hores laborals setmanals. Igualment, els propietaris d’immobles que tinguen inscrit l’immoble en el cens municipal de naus i locals i l’arrenden a emprenedors amb la mediació del Departament de Promoció Econòmica (a un preu de lloguer que haurà de ser clarament per baix del preu de mercat) podran accedir a una bonificació encara per determinar pel Ple municipal. En tots els casos, per poder ser beneficiari d’aquesta bonificació cal sol·licitar-ho; també un acord plenari de declaració de l’interés especial o la utilitat municipal de l’immoble.

El termini per presentar aquesta sol·licitud per al període impositiu de l’exercici 2015 serà fins al 31 de març de 2015. Es pot ampliar informació a l’Oficina de Promoció Econòmica o al Departament d’Ingressos de l’Ajuntament d’Ontinyent. Joan Gilabert incidia en el fet que l’aplicació d’aquestes mesures “demostren novament quins són els objectius d’aquest Govern i suposen un nou pas per fer avançar l’activitat econòmica a la ciutat, un pas que podem fer gràcies als bons resultats de la gestió realitzada”.