La reforma dels camps de la Puríssima, amb la instal·lació de gespa artificial, està aprofitant per a millorar l’accés al recinte després de l’ampliació de l’espai destinat al terreny de joc i les voreres que l’envolten. Aquestes obres, que suposaran una inversió addicional de 40.000 euros, seran finançades per l’Ajuntament i la Fundació Esport Base, l’entitat que gaudeix dels camps. L’ ampliació dels accessos obligarà a alçar un mur de contenció junt a la riba que delimita el camp principal i la carretera. Així i tot, la remodelació dels camps de futbol de la Puríssima, al barri de Sant Rafael d’Ontinyent, està molt a prop de ser ja una realitat. Finalitzada la col·locació de la nova gespa artificial del terreny de joc, només queda pendent la dotació de l’equipament esportiu i el remat de les obres al remodelat accés i les noves grades creades, i s’espera que la instal·lació puga obrir les portes durant la primera quinzena de febrer.

L’actuació als camps té un cost de 250.000 euros provinents de dos partides diferents de la Diputació de València, 100.000 d’un conveni singular i 150.000 del Pla Provincial d’Obres i Serveis, així que l’Ajuntament no ha tingut que posar fons propis per fer les obres.

El regidor d’Esports, Pepe Pla, destacava que aquesta actuació “és un deute històric que es tenia amb els esportistes del barri i una necessitat per l’estat en què es trobaven les instal·lacions. La necessitat era ja urgent, s’han fet els esforços necessaris, i el pròxim mes de febrer el barri de Sant Rafel i tota la ciutat comptarà ja amb aquestes noves instal·lacions”. A més de la col·locació de la gespa s’ha inclòs també l’anivellament del terreny de joc, que presentava irregularitats, un desnivell superior als 1,5 metres, així com diverses millores assumides per l’empresa adjudicatària. En concret, durant les obres que estan fent-se des del mes d’octubre, l’empresa local Construcciones Mancebo Gonzalez, SL, està creant noves grades de formigó, i ha executat una vorera perimetral, la instal·lació d’un nou embornal o l’adequació d’un edifici annex als camps de futbol.