A poc més de 100 dies de les pròximes eleccions municipals, el nerviosisme de totes les persones que participen en una proposta política o altra és més que evident, i justificat. En tan sols un dia la ciutadania jutjarà el nostre treball dels darrers quatre anys i decidirà quin paper ha de jugar cada proposta política durant els pròxims quatre anys.

Mai havia estat candidat a l’alcaldia, així que m’és nou atendre a tantes persones, quasi totes benintencionades, que et donen consells i ànims. Sense dubte el consell que més he escoltat és: HEU DE DISTANCIAR-VOS DEL GOVERN, HEU DE DISTANCIAR-SE DEL PSOE.

DISTANCIAR-SE DEL GOVERN? COM? Compromís és part del govern, part imprescindible del Govern d’Ontinyent. Sense Compromís, el Govern d’Ontinyent no haguera estat el mateix. La Policia Local hauria tornat a la plaça Major? Ontinyent Participa decidiria part de les inversions de l’ajuntament? L’ajuntament hauria plantat cara al Consorci de residus i els seus destrellatats? S’hauria incrementat la despesa en polítiques socials? Haguérem reduït un 44% el deute municipal? No ho sé. No ho sabrem mai, el que sí que sabem és que el Govern d’Ontinyent ha estat i és un acord polític, un equip conformat per 10 regidores i regidors del PSOE i de COMPROMÍS on cada grup ha assumit i gestionat les seues responsabilitats.

Així, ha estat responsabilitat de Compromís gestionar la Regidoria d’Hisenda (ordenances fiscals, pressupostos, reducció del deute, coordinar durant els dos primers anys el Consell Econòmic i Social creant les comissions de treball existents i posant en marxa l’actual model de funcionament); ha estat també responsabilitat de Compromís gestionar tota l’àrea de sostenibilitat (residus, clavegueram, medi ambient, aigua…) i les àrees de Joventut, Educació i Esports.

Distanciar-se? No, no podem, som part del govern, no podem distanciar-nos de nosaltres mateixos. Estic d’acord que hem de valorar i reivindicar allò que COMPROMÍS ha gestionat al govern, la feina i els resultats, i en això estem i estarem.

No podem ni distanciar-se ni atribuir-se feina de la resta de membres del govern, nosaltres no “vendrem” com a èxits propis ni la gestió de Cultura, ni la gestió de Personal i Modernització, ni la gestió d’Urbanisme; primer que res perquè són responsabilitat de regidors del PSOE i en segon lloc perquè entenem que és molt més el que hi ha pendent de fer que el que s’ha fet.

El Govern d’Ontinyent som dos parts, cadascuna amb la seua responsabilitat i gestió realitzada. Sí, al capdavant, un alcalde socialista, a qui hem respectat, donat suport i estabilitat en les tasques de govern.
En 100 dies, tots i totes passarem per les urnes i els ciutadans decidiran. Compromís vol continuar canviant l’ajuntament per a millorar la ciutat, per a millorar el present i el futur de les persones que ací vivim. Compromís vol liderar el nou Govern d’Ontinyent. A Ontinyent no decidim entre un govern del PP o un govern alternatiu; a Ontinyent els ciutadans i ciutadanes decidiran si el nou govern està liderat pel PSOE o per COMPROMÍS, per un projecte personal o per un projecte d’equip.

No, no ens separem del Govern, al contrari, volem liderar-lo.

JOAN 4-3

Joan Gilabert
Candidat per Compromís a l’alcaldia d’Ontinyent