Dijous passat, hores després de tancar el termini d’inscripció per participar a la votació de les primàries obertes de Compromís amb un cens final de més de 40.000 persones, Compromís per Ontinyent celebrava una conversa oberta amb Mónica Oltra al Centre Cultural Caixa Ontinyent.

La candidata a la Presidència de la Generalitat ha conversat amb la ciutadania ontinyentina representada per Maria Fuset del Consell de la Joventut, Josep Andrés en representació del món educatiu, José Manuel Marco com emprenedor, Vicent Sanchis com a president d’ADIEM i Miquel Àngel Múrcia, Professor Superior de Composició, representant el sector de la cultura.

L’acte ha començat amb la presentació de la llista d’Ontinyent després del procés de primàries que Compromís va tindre a la ciutat el passat mes de desembre amb una elevada participació. La presentació de la llista i de l’acte ha estat a càrrec de Sílvia Urenya que ocupa el tercer lloc a la llista. Sílvia ha destacat que “el resultat de les primàries a la nostra ciutat ha sigut un equip. Un equip reforçat, equilibrat i cohesionat, amb ganes i il·lusió per afrontar una nova etapa, amb nous projectes i per donar continuïtat als ja començats. Un equip on conflueix l’experiència i l’aire fresc, la serenitat i l’ímpetu, amb un objectiu comú: treballar per Ontinyent i pel país”. Un equip conformat per Joan Gilabert, Fran Quesada, Sílvia Urenya, Vicent Xavier Vila, Elvira Tortosa, Vicent Egea i Lídia Chàfer als set primers llocs.002 Candidats ONT i públicEl debat l’ha conduit M. Àngels Moreno delegada d’ACPV a la Vall d’Albaida. La primera part ha comptat amb la intervenció de Joan Gilabert i Mónica Oltra. El candidat a l’alcaldia d’Ontinyent per Compromís ha agraït la tasca realitzada pels regidors actuals. A Pepe Pla pel seu “suport clar a l’educació i a la consolidació del Campus d’Ontinyent, suport total al Consell de la Joventut i a l’aposta esportiva de la ciutat”.

A Fran Quesada per la seua tasca en l’obtenció del Premi Ciutat Sostenible 2014 per a Ontinyent. I també ha tingut paraules d’agraïment per Josep Francés que va ocupar la regidoria abans que Joan Gilabert sobre tot perquè “hem reduït el deute en un 44% de 20,4 a 11,3 milions €; tot i incrementat els pressupostos de Benestar Social, Promoció Econòmica i Sostenibilitat. Amb menys aportacions d’altres administracions i sense incrementar la pressió fiscal”. També ha recordat que d’alguna manera ja ha començat la campanya electoral “i tots estan ben nerviosos, els del PP acusant-nos de menjar-nos xiquetes i xiquets, d’expropiar el Convent i la Purea. I els del PSOE somiant en majories absolutes i abusant de la manipulació informativa d’altres temps”.

005 Mònica al debat

Mónica Oltra ha començat la seua intervenció recordant la darrera ocasió en la qual va estar a Ontinyent quan va vindre per escoltar els pares i mares de les escoles Martínez Valls i Bonavista que estaven tancades per “intentar evitar un atac a nostra escola pública, en valencià. Eixa que ens iguala. 10928942_899233073443839_5934969437872283290_oEixa que no vol fer una educació de doble via”. Va arrencar l’aplaudiment de part del públic en recordar que també va estar a la comarca amb la gent que “vol evitar l’abocador infame de residus animalsque ens volen ficar i que a més, és perillós”. Oltra va destacar a la seua presentació el procés de primàries de Compromís “del qual em sent especialment orgullosa ja que amb aquestes primàries triarem unes candidatures fetes entre totes i tots. L’elevada inscripció al cens ha demostrat que la gent vol participar. Nosaltres no volem fer política per a les persones, volem fer-la amb les persones”.

B7-kjaiIUAMg3yx (1)El debat-conversa va acabar passades les deu de la nit amb la intervenció dels convidats i convidades dels diferents sectors de la societat ontinyentina i també amb la participació del públic assistent. El Centre Cultural Caixa Ontinyent al carrer Major es va quedar menut degut al nombrós públic que va assistir, al voltant de 400 persones, les quals moltes es van quedar de peu o a les portes de la sala.