Les actuacions a l’accés a l’IES l’Estació, el pati de l’EPA i la vivenda del Carrer Trinitat estan ja en marxa i les previstes al Poliesportiu i el Passeig de Benarrai ho faran en breu

El Govern d’Ontinyent ja ha posat en marxa 3 de les 5 actuacions més votades a “Ontinyent Participa”, i les dues restants començaran en breu. D’aquesta manera la ciutat avança a l’execució de les obres d’aquest pioner procés que ha fet possible que els  veïns i veïnes decidiren els principals projectes a realitzar al municipi, sent la primera obra en iniciar-se i en finalitzar la que va resultar més votada: la creació de Camins Escolars Segurs des del casc urbà fins a l’IES l’Estació. Aquesta actuació està a la seua recta final, a falta de rematar l’enllumenat i els elements de pintura, jardineria i senyalització.

També estan en marxa des de fa dues setmanes els treballs de rehabilitació d’un habitatge municipal al barri de La Vila per a usos socials, una actuació que es perllongarà fins la primavera de 2015 i que permetrà utilitzar l’habitatge municipal del Carrer Trinitat nº66 com a habitatge per vàries famílies en situació de necessitat. Altra actuació que ha començat esta setmana ha estat la consolidació del mur de l’Escola Per a Adults per a recuperar el pati de l’edifici, obres que es preveu que finalitzen a febrer.

Les dues obres restants es troben ultimant els tràmits per a iniciar la seua execució: la renovació dels vestuaris del Poliesportiu (s’iniciarà a desembre amb un termini d’execució de 3 mesos), i l’enllumenat del Passeig de Benarrai (amb inici a la segona quinzena de novembre i una finalització prevista en 6 setmanes, abans d’acabar l’any).

Des del Govern d’Ontinyent s’ha explica que els mesos transcorreguts des que es van fer les votacions i fins que han començat les obres es deuen a la necessitat de realització dels tràmits necessaris, més tenint en compte que la previsió inicial era d’executar 3 projectes amb una dotació total 350.000 euros i es van realitzar els ajustos necessaris per ampliar-la a 412.000 euros per donar cabuda a 2 projectes més. Les 5 obres més votades només tenien projectes estimatius, “i entre la seua redacció, aprovació i tramitació, sumat a que es tracta d’un procés nou i pioner, ho ha retardat més d’allò que hauriem volgut, però finalment ja estan executant-se”, destacaven. “Amb tot, estem treballant també per millorar i agilitzar-ho tot a les properes edicions”, avançaven.

El procés, pel qual s’han interessat més de 30 municipis de tota Espanya per agafar-lo com a model, ha suposat una de les accions més novedoses de les empreses des del Govern d’Ontinyent per la regeneració democràtica, entre les quals es troben també altres com la creació del Consell de Ciutat o l’ampliació i dinamització dels diversos consells sectorials. “Amb Ontinyent Participa, per primera volta més de 5000 persones han pogut dir quines obres volien que s’executara a la seua ciutat i el que hem fet i anem a seguir fent es treballar per estar a l’altura del repte que suposa tot aquest procés”, concloïen des del Govern d’Ontinyent.