Hem posat en marxa hui un taller de bar i cafeteria amb el qual s’afavorirà la integració laboral de 10 joves d’entre 16 i 21 anys.

Es tracta d’usuaris i usuàries del Centre de dia d’inserció sociolaboral per a menors de “El Rogle” que no han finalitzat els seus estudis de Secundària i estan interessats en rebre una formació específica en hosteleria, i que van a rebre durant 8 mesos amb un taller de formació de cambrer de restaurant i bar que els capacitarà per desenvolupar aquest ofici.

Els i les joves han rebut hui la visita de Paula Garcia, nova responsable de la Regidoria de Política Social, qui els donava la benvinguda a un programa “que afavoreix la seua integració social i laboral, i els brinda una oportunitat d’ingressar a un món molt ample a l’hosteleria, a més de poder aprendre coses noves que els ajuden a eixir endavant”.

El curs es durà a terme d’octubre a maig, realitzant primer els joves la formació teòrica en hosteleria, i després la formació pràctica en establiments locals associats a l’associació AHVAL i en la Cafeteria de l’aulari del Campus de la Universitat de València al barri de Sant Rafel. Rafa Calabuig, cap de cuina del restaurant

El Tinell de Calabuig, serà el professional encarregat d’aportar els seus coneixements a uns joves als que assenyalava que “anem a tractar d’introduir en uns hàbits de conducta, ja que l’hosteleria és un ofici amb molt de rigor, una forma de treballar que els pot ajudar també en altres oficis que puguen desenvolupar en un futur”, explicava.

La Coordinadora del Centre de Menors El Rogle, Lucia Garcia, afegia per la seua banda que amb el taller també s’amplia i actualitza la formació dels alumnes en ordre a l’adquisició d’una formació bàsica i professional per facilitar la seua incorporació a la vida activa o prosseguir la seua formació reglada. Els mòduls que van ha realitzar-se són: Introducció al turisme i a l’hostaleria, Seguretat i higiene en el treball, Servei bàsic de restaurant i bar i Preparació del servei de begudes i menjars ràpids en el bar. I en la part pràctica “Pràctiques no laborals en establiments locals”.