SETMANAPARTEn el marc de la Setmana de la Participació, el debat d’ahir va comptar amb un intercanvi d’experiències de distintes ciutats en aquest àmbit. Així, el portaveu de Compromís per Ontinyent, Joan Gilabert, explicà com va ser el procés d’aprovació dels pressupostos participatius de la capital de la Vall d’Albaida, on vora un 20% de la població ha decidit entre diversos projectes quins s’han d’executar. Durant la primera edició d’#OntinyentParticipa es van realitzar més de 100 propostes ciutadanes amb un pressupost inicial de 350.000€ que es va ampliar a 412.000€.

Per la seua banda, Andrés Martínez de la Riva, de l’associació Raons Públiques de Barcelona relatà els diferents projectes d’intervenció als barris que han posat en marxa, com ara un procés participatiu per a resoldre els conflictes al Paral·lel entre usos turístics i usos per al veïnat.

Finalment, Alejandra Calvo, tècnica de participació a Madrid donà les Claus per a desenvolupar processos de participació amb col·lectius generalment discriminats de les polítiques públiques, com les dones immigrades que es dediquen a treballs a la llar.Bz7Se1_CYAAM-Yzsetmana-participació Bz7nCHrIQAEurM_