L’Ajuntament augmenta en un 6% les subvencions per a llibres de text i escoletes infantils i obri hui el termini per solicitar-les.

L’Ajuntament d’Ontinyent ha augmentat en un 6% la quantitat destinada a beques per a llibres de text i escoletes infantils per al curs 2014-2015 als col·legis públics, concertats i escoletes infantils de la ciutat. Aquestes beques, que es lliuren des del Departament de Serveis Socials, es poden sol·licitar des de hui dia 2 i fins el proper 22 de setembre tant al registre d’Entrada de l’Ajuntament com a l’oficina PROP, i van destinades a mantenir la cobertura social que ha deixat de costat el Consell, que és qui té les competències i responsabilitats per cobrir-les.

Des del Govern d’Ontinyent s’ha destacat que “l’educació ha d’estar a l’abast de tots, i per això l’Ajuntament assumirà el pagament d’estes beques socials per a llibres de text i escoletes infantils”.

El Regidor d’Hisenda, Joan Gilabert, apuntava que “amb tot, i encara que augmentem la partida respecte a l’any passat de 18.700 a prop de 20.000 euros, no podem arribar a tot ni a tots, i la ciutadania ha de ser conscient que és la Conselleria qui té unes competències i responsabilitats que no pot seguir eludint”, destacava.

Les beques són per una quantitat màxima de 80 euros tant en un com en altre concepte, raó per la qual es lliuraran un mínim de 248 d’estes ajudes, que previsiblement seran més ja que les sol·licituds no sempre arriben a eixe import.

També s’ha lamentat “les constants retallades i incompliments per part de la Conselleria en aquest tema, que s’arrosseguen des de l’any 2010 i que afecten sobretot a les famílies, però també a col·lectius com els llibreters, per exemple. No pot ser que subvencions que hauria d’assumir la Conselleria d’Educació tornen a recaure sobre els serveis socials municipals, devaluant drets constitucionals i forçant-nos a convocar ajudes més pròpies de la beneficència”.