Pepe Pla, regidor d’educació de Compromís, demana la dimissió del Secretari Autonòmic d’Educació “per enganyar, mentir i oblidar a Ontinyent” sobre les unitats escolars

El Regidor d’Educació qualifica d’indigne que Rafael Carbonell ajorne per tercera vegada la reunió que es va comprometre a mantenir amb l’Ajuntament

El Regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pepe Pla, ha demanat la dimissió “immediata i irrevocable” del Secretari Autonòmic d’Educació, Rafael Carbonell, “per haver enganyat, mentit i oblidat a Ontinyent” respecte a la supressió de les unitats escolars. Pla ha qualificat de “indigne” que Carbonell ajorne per tercera volta la reunió oficial amb l’Ajuntament prevista per a aquest divendres. tot i haver concedit una “per la porta de darrere” al portaveu del PP “que damunt no va servir per a res”.

Pla explicava que “a dia de hui sols sabem pel DOCV que s’eliminen les unitats d’infantil dels col·legis Bonavista i Martínez Valls i la de primària del Rafael Juan Vidal, però no tenim encara resposta a les al·legacions que va presentar el Consell Escolar Municipal”. El Regidor recordava que Carbonell, mesos arrere, va mantenir una reunió amb l’Alcalde, ell mateix com a Regidor d’Educació, i els portaveus de tots els grups polítics, “una reunió a la qual es va comprometre a contestar a les al·legacions abans que eixiren les llistes, i també a visitar Ontinyent per parlar d’altres qüestions. I ni una ni altra”. Posteriorment des de la regidoria es va demanar altra reunió, que es va anular, i ara es torna a ajornar “sine die” l’encontre previst per a aquest divendres.

El Regidor d’Educació considera “gravissim” que Carbonell “tinga obertament, dues vares de mesurar, ja que no es vol rebre a la representació democràtica de l’Ajuntament, però sí al seu portaveu polític. Aquesta irregularitat manifesta i bot al procediment el podriem acceptar si haguera servit per a alguna cosa, però eixa reunió partidària i partidista no va servir per a res”. Pla apuntava que, per les seues circumstàncies laborals, en no estar alliberat, “cada reunió m’obliga a demanar dies de permís a la meua feina, ja que jo no porte 20 anys vivint de la política com altres, i trobar després que postposen aquestos encontres a última hora i per què els ve en gana és indignant”.

L’edil afegia que, a la reunió, “no sols tenim pendent parlar de les unitats, sinó també de l’Escola Oficial d’Idiomes pròpia que reclamen ja més de 5.000 signatures a Ontinyent, o dels problemes elèctrics a les obsoletes instal·lacions elèctriques dels col·legis que ell mateix ens va dir que s’anaven a resoldre, i dels que tampoc ens han dit res. Ontinyent, els seus ciutadans i els seus representants es mereixen un tracte com a mínim noble, la manera de procedir del Secretari Autonòmic és inadmisible i per això demanem la seua dimissió”, concloïa Pepe Pla.