La coalició porta al plenari una moció sol·licitant a tots els diputats de Les Corts “que es pronuncien en contra d’una decisió contraria a la democràcia i a la Constitució Espanyola”

El grup municipal de Compromís per Ontinyent demanarà a la resta de formacions representades a l’Ajuntament que s’oposen a la suspensió temporal del seu càrrec de Diputada autonòmica a Mònica Oltra, qui va ser expulsada del plenari de Les Corts pel President de la Càmera, Juan Cotino (PP) el passat 8 de maig. En concret, a la moció que signa el portaveu de la formació, Joan Gilabert, la coalició reclama que el plenari ontinyentí sol·licite als diputats de Les Corts que es neguen a participar en una votació contraria a la democràcia i a la Constitució Espanyola.

Gilabert destaca que “en democràcia, la condició de diputat o diputada és atorgada per la sobirania que, tal i com estableix l’article 1 de la Constitució resideix en el poble. Per això és del tot antidemocràtic que altres diputats o grups polítics, sense estar legitimats per prendre este acord, puguen llevar-li allò que el poble sobirà li ha atorgat, es a dir, la condició de representant, igual que la condició de regidor a un ajuntament”.

Des de Compromís a la Vall d’Albaida, el secretari d’organització Vicent Xavier Vila, ha anunciat que presentaran esta mateixa moció a tots els ajuntaments de la comarca on tenen representació i ha declarat que: “ens trobem davant d’un atemptat a la democràcia sense precedents i front una aplicació d’un reglament de Les Corts Valencianes que vulnera els principis Constitucionals, davant el qual els regidors d’Ontinyent, com a càrrecs electes i demòcrates, han de donar una contundent resposta. ”

Seguia:”No podem permetre més el tracte desigual als diputats, com no podem permetre el tracte desigual als ciutadans, és moment de plantar-se i actuar front a un Govern Valencià que ha perdut el nord i que necessita urgentment un canvi que ens faça avançar i no retrocedir en el temps com estem fent”, concloïa.