Fran Quesada, regidor de Compromís que gestiona la regidoria de Medi Ambient:“Les serres són de tots, i entre tots les hem de cuidar”.

La campanya municipal pretén evitar que la sequera o el vandalisme provoquen desfetes com les de 1994 i 2010 al terme.

La regidoria de Sostenibilitat coordinarà un dispositiu que inclourà vigilància a cavall, en bicicleta, a peu i en tot terreny amb incentius per al voluntaris.

“Les serres són de tots, i entre tots les hem de cuidar”. Baix aquesta premissa la Regidoria de Sostenibilitat d’Ontinyent posa en marxa la campanya de vigilància forestal “Ontinyent contra el foc”, una iniciativa de la que l’edil de l’àrea, Fran Quesada, destacava que “els autèntics protagonistes van a ser els voluntaris, als quals anem a coordinar i incentivar per treballar tots junts en la defensa del nostre terme”.

La campanya de voluntariat, que es posarà en marxa als mesos de juliol i agost, serà presentada i explicada a la ciutadania en un acte públic el proper 23 de juny, a les 19:30 hores, en un acte públic al Centre Cultural Caixa Ontinyent, on, explicava Quesada, “convidarem a tots i totes a involucrar-se i aprofitar activitats habituals per, coordinadament, ajudar a detectar qualsevol incidència en el menor temps possible, tot creant un major sentiment de corresponsabilitat en la defensa del terme”, explicava.

D’aquesta manera, aquest dispositiu conjunt aprofitarà els passeigs eqüestres, en bicicleta o a peu que habitualment ja fan molts veïns i veïnes amb l’arribada de l’estiu, reforçant aquest voluntariat amb dos vehicles municipals. Els voluntaris comptaran amb facilitats i incentius, com ara ajudes al quilometratge per als qui utilitzen vehicles motoritzats; dietes per als qui superen una quantitat d’hores de vigilància; cessió de telèfons mòbils, emissores de ràdio, prismàtics i equipament; o l’obsequi de samarretes amb el logotip de la campanya.

Aquest logotip, presentat hui pel regidor, ha estat fruit d’un concurs al llarg de l’última setmana, al qual s’han presentat al voltant de 50 dissenys, resultant guanyador el realitzat per l’ontinyentina Mònica Arrue, que serà obsequiada amb 100 euros, mentre que la resta de participants rebran una de les samarretes de la campanya. Quesada agraïa “la gran resposta i participació a aquest concurs, un esforç que valorem i que esperem siga l’avanç d’una elevada participació al voluntariat ambiental per protegir més i millor les nostres serres”, concloïa.

17598-onticontrafoc[1]