Segons explica Joan Gilabert, portaveu de Compromis i primer tinent d’alcalde a l’ajuntament d’Ontinyent: “Atenent a la reclamació que fa el Síndic de Greuges, demanant que s’incremente el període de beques de menjador de juny a setembre, i en la mateixa línia que ja es manifestara la Defensora del Poble, Soledad Becerril, des de COMPROMÍS veiem urgent i necessari la modificació de les actuals beques de menjador escolar de forma que aquestes donen cobertura també durant els mesos de juny i setembre, ambdós períodes escolar on actualment no es presta de forma generalitzada el servei de menjador a les escoles i que estan exclosos de les beques de menjador que anualment atorga el Govern Valencià.”

Per la seua banda el regidor d’educacio Pepe Pla afirmava que :”des de COMPROMÍS demanem que, en la mateixa línia que ja ho fa Emilia Caballero, des del Govern Valencià es possibilite que les famílies que ho desitgen, així com aquelles que ja estan baremades per la Conselleria d’Educació atenent a criteris d’exclusió social, especial vulnerabilitat i pobresa, tinguen la possibilitat de continuar amb el servei de menjador almenys durant tot el curs escolar que comença la primera setmana de setembre i s’acaba a finals de juny, i no d’octubre a maig tal i com es venia realitzant fins ara.”

Vicent Xavier Vila, secretari d’organització afegia: “també des de COMPROMÍS instem a que les beques que son concedides, siguen resoltes per l’import real del menjador; es a dir, mentre que per al curs 2013-2014 Conselleria va legislar un màxim del preu de menjador escolar a raó d’alumnat i dia per 4,25 euros, el màxim de les beques que concedia la Conselleria eren de 3,94 (en Infantil, Primària i ESO) deixant a càrrec dels pares, mares, tutors o tutores el pagament de la diferència de preu, sent aquestes majoritàriament famílies sense ingressos i amb greus dificultats econòmiques.”

Tots tres coincidient en que: “a hores d’ara, Conselleria encara no ha fet pública la resolució per la qual es convoquen beques de menjador escolar per al curs 2014-2015, i recordem que el darrer curs aquest anunci es va donar tardiament, el 20 de juny i no fou publicat en el DOCV fins al 24 de juny, per la qual cosa les modificacions que en aquestos moments estem requerint per part de Conselleria són més que necessàries, lògiques i assumibles.”

Per això Compromis, demanarà al plenari de l’Ajuntament d’Ontinyent que inste la Conselleria d’Educació Cultura i Esport a completar el període de beques de menjador incloent els mesos de juny i setembre, i adequant l’horari de menjador al de les classes lectives d’aquestos mesos, igualment a la Conselleria d’Educació Cultura i Esport a augmentar el mòdul de percepció de la beca en Infantil, Primària i ESO igualant aquest amb el preu màxim del menú escolar diària que la pròpia Conselleria estableix en les bases que hauran de regir la convocatòria per al proper curs escolar 2014-2015.