Al desembre del 2010 els col·lectius locals del BLOC i d’Iniciativa-Verds tancàvem l’acord per constituir la Coalició Compromís per Ontinyent.

Va estar un acord difícil, una primera assemblea local del BLOC rebutjava l’acord i tant sols la predisposició i treball de persones convençudes i compromeses amb el projecte de Compromís van possibilitar l’acord al darrer moment, poc abans d’encetar la campanya per a les eleccions del 2011.

L’esforç per entendre’ns va donar el seu fruit:

  • El grup municipal del Bloc va deixar de ser irrellevant per convertir-se en part del grup municipal de Compromís i així passar a ser decisius.
  • El col·lectiu d’Iniciativa-Verds va deixar d’estar fora de l’ajuntament per convertir-se en part del grup municipal de Compromís i ser també decisius.
  • El PP va perdre la seua majoria absoluta i Ontinyent va guanyar un govern progressista, obert, social, participatiu; un canvi d’aire fresc que com a Ciutat i com a ciutadandes i ciutadans necessitàvem.

Vam estar l’únic municipi de la comarca, i segurament dels pocs del País en formalitzar a nivell local la Coalició Compromís.

El balanç d’estos tres anys ha estat positiu, el fet que tant el Bloc com Iniciativa-Verds tinguem regidors al grup municipal ha estat decisiu.

Orgànicament, pràcticament, hem deixat al congelador les estructures dels partits que vam formar Compromís, treballem el dia a dia com a Compromís, incorporant tant a Joves com a adherits directament a Compromís. A l’ajuntament el grup ha treballat amb consens tots els assumptes i mai s’han imposa’t majories ni quotes, malgrat que l’acord de constitució de la coalició si ho contemplava.

Ara, quan encetem el treball per al 2015, tenim ben clar, tal i com redactàvem a l’acord de constitució de la coalició que Compromís ha vingut per a quedar-se, que l’única via que contemplem es reforçar la coalició COMPROMÍS PER ONTINYENT.

Entenem i practiquem altra forma de fer política, apostem per la regeneració democràtica dia a dia; i per això volem i treballarem la participació tant de militants, simpatitzants i ciutadania que així ho desitge en la tria dels nostres candidats.

Tanmateix, entenem que a la candidatura que presentem per a les eleccions municipals dels 2015, com no podria ser d’altra manera,  hi tenen que figurar persones tant del Bloc com d’Iniciativa-Verds i la Gent de Compromís (adherits) als llocs d’eixida.

No es podria entendre que després d’esta legislatura, la majoria deixara a la minoria sense representació a l’ajuntament; ni es podria entrendre ni seria COMPROMÍS PER ONTINYENT.

És possible la regeneració democràtica i garantir la pluralitat?

ESTEM CONVENÇUTS DE QUE SÍ.

Amb este acord l’assemblea local de COMPROMÍS PER ONTINYENT, reunida el divendres 24 de gener de 2014 ratifica la seua aposta clara per reforçar Compromís i fa una crida a la resta de l’organització per avançar junts; el país i els ciutadans i ciutadanes ho necessiten.

Compromís per Ontinyent