Més de 800 persones assistiren al llarg de la setmana passada al conjunt d’activitats del II Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient d’Ontinyent (FICMAO) organitzades per la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent amb la col·laboració de diverses entitats.

En concret, els actes d’inauguració i cloenda, i les projeccions que van tenir lloc al Centre Cultural de Caixa Ontinyent durant el cap de setmana van totalitzar una assistència de prop de 350 persones, a les quals s’ha d’afegir les al voltant de 500 que acudiren a les projeccions realitzades per a associacions veïnals i centres educatius en els dies previs al festival en sí.

El Regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, valorava positivament la resposta de la ciutadania a un festival al que es pretén no sols donar continuïtat amb una tercera edició en 2014, “sinó també convertir-lo en un referent a la comarca, i un element d’atracció per visitants d’altres municipis”. Quesada destacava la major qualitat i diversitat de la programació presentada, amb novetats com la presència de l’actriu Maria Juan en la inauguració i la cloenda; la realització d’un contacontes per a adults a càrrec d’Almudena Francés; la convocatòria d’un concurs fotogràfic o les projeccions realitzades per escolars i associacions, en un conjunt que “a més a més, ens ha servit per donar continuïtat a les activitats que duen a terme des de la regidoria”. Cal recordar en aquest sentit que cada projecció documental s’ha acompanyat d’un curtmetratge previ realitzat a Ontinyent o es visualitzaven aspectes locals de les problemàtiques mediambientals, a més de projectar-se un “trailer” dedicat al Meló d’Or.

Fran Quesada agraïa “el compromís i la confiança de Caixa Ontinyent; l’assessorament del Cine Club Utiye; l’interès de les associacions veïnals; el treball a l’organització de l’empresa Eines així com les aportacions de l’Arrel, la CEVA, el Centre Excursionista i Ontinyent en Bici, entitats que realitzen una important tasca diària a Ontinyent des de fa anys en defensa del medi ambient”, concloïa.