Un viatge imaginari pels continents servirà de fil conductor a un extens programa d’activitats per a xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys
Pepe Pla destaca la importància d’oferir als escolars alternatives lúdiques i formatives adequades durant les vacances d’estiu.
Els escolars de 3 a 12 anys d’Ontinyent podran fer aquest estiu “la volta al món en 30 dies” participant en l’Escoleta d’Estiu que organitza l’INTERAPA de la ciutat amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació. L’Escoleta, que arribarà enguany de la mà de l’empresa La Sària, tindrà com a fil conductor de les activitats un viatge imaginari per tot el món, per conèixer les cultures, els costums, la música o el menjar dels distints continents amb jocs, tallers, excursions, festes temàtiques, activitat esportives o de reforç escolar.
La seu de l’escoleta, que és itinerant d’any en any pels centres educatius d’Ontinyent, serà en esta ocasió el CEIP Martínez Valls entre els dies 1 i 31 de juliol de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 hores, podent realitzar-se les matrícules des del proper dilluns 3 de juny. El regidor d’Educació, Pepe Pla, destacava la importància de mantenir en funcionament estos programes d’activitats especials per a escolars durant el mes de juliol ,“per tal d’ocupar d’una forma enriquidora aquest primer mes de vacances, oferint-los una alternativa multidisciplinar, de caràcter cultural, formatiu, d’oci i esport, incidint en fomentar valors com la creativitat, la participació, la comunicació i la solidaritat”, assenyalava.
L’Escola disposarà de serveis “extra” com l’escola matinera de 8:00 a 9:00 hores, l’escola a migdia fins a les 15:00, i es podrà fer matrícules per tota la mensualitat o només per una quinzena, amb descomptes als preus per aquells xiquets i xiquetes que acudisquen amb els seus germans. El full d’inscripció s’ha de lliurar a les Oficines del Departament d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent de 9:00 a 14:00 hores del 3 al 21 de juny. Una volta finalitzat el termini d’inscripció tindrà lloc una reunió informativa al CEIP Martínez Valls el 25 de juny a les 19:30h.

Des de l’empresa La Sària, Alicia Puig explicava que plantejar l’activitat com “un viatge divertit” suposarà un al·licient per als i les joves, “que tindran un altre incentiu per aprendre coses jugant en haver de superar les proves que aniran presentant-se per tal d’aconseguir pistes per conformar un gran trencaclosques, que en acabar l’escoleta ens permetrà trobar el tresor de la humanitat i ser els més savis del món”.

Pepe Pla animava als pares, mares i tutors a apuntar als seus fills i filles a l’escoleta d’estiu, i recordava que aquesta oferta, juntament amb la de les escoles esportives municipals, “conforma una molt interessant opció lúdica i educativa durant les vacances escolars per als xiquets i xiquetes d’Ontinyent i tota La Vall d’Albaida”, concloïa el regidor.