La coalició destaca com “imprescindible” comptar amb un pla de viabilitat i personal especialitzat per traure avant “de manera seriosa” la iniciativa.

Josep Francés recorda que el propi regidor de Política Social va presentar com a “molt satisfactoris” els resultats de l’empresa externa que gestiona el Servei d’Ajuda a Domicili.

El Grup Municipal de COMPROMÍS PER ONTINYENT ha expressat públicament la seua voluntat de recolzar la creació d’una empresa pública a Ontinyent sempre que aquesta “aporte valor afegit i no més despesa”, i realitzant un pla de viabilitat “que ens permeta traure endavant una iniciativa com aquesta “amb serietat i el màxim rigor que la idea mereix”. Des de la coalició, el seu portaveu, Josep Francés, destacava al plenari que per tal de dur endavant aquesta empresa és necessari que aquesta “supose un clar benefici per a la societat, i aporte valor afegit en innovació, llocs de treball o millores en el servei, però en cap cas no supose un increment pressupostari del servei, ni per al ciutadà ni per a l’Ajuntament”.

Josep Francés recordava que fa només unes setmanes, el propi regidor de Política Social, el també portaveu d’Esquerra Unida, Manuel Ruiz, “que ara planteja la creació d’esta empresa com una prioritat”, va valorar com a “molt satisfactoris” els resultats obtinguts per l’empresa externa que gestiona el Servei d’Ajuda a Domicili en una enquesta als seus usuaris, amb uns nivells de satisfacció superiors al 90%.

COMPROMÍS ha preguntat a EU per les raons objectives d’assumir serveis com el de l’aigua, la neteja viària, neteja de col·legis i dependències municipals parcs i jardins entre altres, que es van externalitzar al seu dia, i alguns dels quals encara tenen vigent per molt de temps la seua concessió. Així mateix, es pregunten per què EU “no ha treballat el tema en lloc d’anar al plenari amb preses perquè siga el Govern d’Ontinyent qui faça el treball”. Francés explica que “en el seguiment del pacte es va proposar a EU que feren un estudi i que presentaren una proposta elaborada per estudiar-la, amb costos, termini, serveis, personal, contractació. Nosaltres estem d’acord en estudiar-la sempre i quan s’aporte valor afegit i no més despeses. No volem crear casos com els d’empreses públiques d’altres localitats que han generat desequilibris financers en les arques municipals”, afegeix.

Per altra banda, des de COMPROMIS s’ha qualificat de “aclaridor” que s’haja vollgut mesclar aquest assumpte amb el decret del govern de l’Avantprojecte de Llei per a la racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, amb el que COMPROMÍS ja ha manifestat que està en contra: “hi ha qui vol relacionar el govern d’Ontinyent amb les polítiques conservadores del govern central i així presentar-se com els únics purs i vertaders. La barreja de conceptes per desgastar el govern és aclaridora.

Compromis per Ontinyent, vam presentar una esmena a la que es va afegir posteriorment el PSOE, amb la intenció de portar endavant l’estudi de la empresa pública que EU ha rebutjat.

Des de COMPROMIS continuarem centrats en treballar per millorar els serveis, donar oportunitats i lluitar contra la desigualtat que la gran recessió està produint en la nostra societat”, conclouen.