La coalició presenta una moció a Ontinyent contra el projecte de llei del PP que pretén retallar competències socials als ajuntaments

La coalició COMPROMÍS PER LA VALL D’ALBAIDA ha mostrat la seua “frontal oposició” a la creació d’un “estat assistencial de beneficència” amb la nova Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local que proposa el PP, l’aprovació de la qual suposaria una important retallada de les competències dels ajuntaments en matèria social.

El Secretari de COMPROMÍS PER LA VALL D’ALBAIDA, Vicent X. Vila, ha denunciat que amb aquesta proposta del Partit Popular, “s’intenta dibuixar un Estat Assistencial basat en la Beneficència i no de drets socials, un Estat en el qual els drets socials de ciutadania queden desdibuixats, per la imposició de polítiques públiques allunyades de la ciutadania”. Vila explicava que amb els canvis que planteja el PP, “la participació ciutadana en la creació, gestió i avaluació dels serveis socials desapareix; la fortalesa en la proximitat dels serveis i la millora de la governança s’elimina, i deixa les persones i famílies en mans d’administracions que no coneixen ni la seua realitat ni les seues necessitats”, assenyalava.

Per oposar-se a aquest retrocés a la prestació de serveis, COMPROMÍS està presentant a tots els ajuntaments de la comarca on està representada una moció per defensar, aclarir i millorar les competències municipals en l’àmbit dels serveis socials, davant la nova Llei que proposa el PP, una moció que serà tractada al proper plenari del 30 de maig a l’Ajuntament d’Ontinyent.

El portaveu de la coalició al consistori ontinyentí, Josep Francés, destacava que “els municipis han demostrat sobradament la seua responsabilitat institucional i la seua capacitat de gestió en l’atenció als col·lectius socials més vulnerables i la garantia dels drets socials al nostre Estat. No té sentit, ni des del punt de vista de la rendibilitat econòmica ni de la cohesió social, el desmantellament de l’actual sistema de serveis socials d’atenció primària i comunitària, no és el moment de malbaratar els èxits aconseguits”, conclou Josep Francés.