Animem a la ciutadania a que es manifeste davant de l’Ajuntament demà dijous a les set de la vesprada

Després de l’aprovació el passat divendres per part del Consell de Ministres de la nova llei d’educació, coneguda com LOMQE o Llei Wert, diversos sindicats, plataformes i associacions han convocat concentracions arreu del País Valencià, en les capitals i ciutats més importants per al dijous 23 a les set de la vesprada.

A Ontinyent, aquesta concentració es celebrarà a les portes de l’Ajuntament, com a protesta per l’aprovació inicial d’una llei que s’ha fet de forma unilateral per part del govern del PP, sense tindre en compte els diferents sectors educatius.

Des de COMPROMÍS s’ha animat la ciutadania a manifestar-se contra una reforma educativa que consideren “un atac al dret a l’educació, un intent d’acabar amb l’escola pública i un retorn a l’escola franquista, a més d’un atac al valencià”. El secretari de COMPROMÍS, Vicent X. Vila, considera que “l’aprovació de la llei és una mostra de la manca de sentit democràtic del PP, que vol aprovar, aprofitant la seua majoria absoluta, una llei sense consens amb cap sector de la comunitat educativa”.

Per la seua banda, Pepe Pla, ha denunciat que la LOMQE “és una contrareforma basada en principis neoliberals que busca la mercantilització i privatització del sistema educatiu.” I ha recordat que la LOMQE afectarà negativament l’alumnat perquè el classificarà en funció del seu rendiment acadèmic, legalitza la segregació per sexes, implanta itineraris en 4t d’ESO i revàlides durant tota l’escolarització.

La LOMQE classificarà també els centres i crearà centres ghetto i centres d’elit, s’elimina tot vestigi de gestió democràtica dels centres, en buidar de capacitat de decisió els consells escolars, el professorat perdrà drets i condicions laborals, perquè una part de la plantilla serà triada directament per la direcció del centre, la religió serà avaluable i computarà a efectes de promoció, beques, ajudes, etc. També ha denunciat la regulació per primera vegada en una llei educativa de les polítiques lingüístiques en l’ensenyament i de com s’han de distribuir les llengües per matèries. Aquesta és una greu ingerència de l’estat en les competències autonòmiques.

Vicent Xavier Vila, concloïa afegint que “la proposta de llei representa un greu atac al dret universal de l’educació, en tant que incrementarà les desigualtats socials de l’alumnat i de la societat, posarà fi a la gestió democràtica dels centres i modifica les condicions laborals del professorat”