Els treballadors contractats per l’Ajuntament realitzaran 11 actuacions en parcs, jardins i entorns naturals del terme.

Els regidors de Sostenibilitat i Obres treballen conjuntament en la coordinació dels projectes.

Ontinyent millorarà notablement als propers mesos la imatge de les seues zones verdes gràcies a una inversió de 118.000 euros del Pla d’Ocupació i Reactivació Econòmica posat en marxa pel Govern d’Ontinyent, que permetrà executar als propers mesos fins a 11 actuacions als arcs, jardins i entorns naturals del terme. Estos treballs estaran coordinats pels regidors de Sostenibilitat i Obres, Fran Quesada i Manuel Cuesta, que hui donaven detalls d’estes actuacions en roda de premsa.

Quesada explicava que “es tracta d’obres plantejades sempre des d’una perspectiva sostenible, i que anem a executar de manera coordinada amb un objectiu ben clar: aprofitar els llocs de treball creats amb el Pla d’Ocupació per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes”. Per la seua banda, Cuesta incidia en què “sabem que amb aquest Pla d’Ocupació no anem a arribar ni a tots ni a tot, però volem és llançar un missatge a la ciutadania de què els esforços que tots estem fent per tal d’estalviar i no gastar més del que ingressem estem destinant-los a allò que més necessita la nostra gent: faena”.

D’aquesta manera, de les 11 obres previstes a les zones verdes, la que suposarà una major inversió serà el projecte del Barranc de la Puríssima, amb prop de 20.800 euros. Es tracta d’un projecte ample i costós, del que ara va a executar-se una fase prèvia que permetrà crear un passeig des del camí de la Font de la Puríssima fins a l’escorxador. Una actuació que s’ha iniciat ja és la del passeig de Benarrai, un nou passeig que va des de la passarel·la a l’IES de l’Estació fins el parc Vicent Andres Estellés, amb un pressupost de 14.800 euros, on es faran tasques de desbrossament i poda, plantació de nous arbres, i instal·lació de bancs i mobiliari urbà; i altra intervenció destacada serà la recuperació de l’àrea recreativa de Fuset (19.800 euros), on es pretén realitzar actuacions de desbrossaments, recuperació de sendes, poda, plantacions i millora de les instal·lacions.

A més a més, es realitzaran millores a l’entorn de la pineda de Galindo (junt al Pou Clar) i la Senda de l’Alba (5.940 euros) amb treballs sobre la vegetació, plantació de nous elements i millora del mobiliari urbà; la millora de l’entorn de la Font del Raboser (4.940 euros) amb la rehabilitació de la font, la instal·lació d’una barana de fusta, i el tractament de la vegetació; l’adequació de l’àrea recreativa de La Costa (5.240 euros) creant un pas sobre el riu, millorant dels accessos i plantant arbrat; o la instal·lació de nova senyalització dels recorreguts del Paratge Natural Municipal i els recorreguts de les sendes que travessen el terme (6.440 euros).

Pel que fa als parcs i jardins del casc urbà, l’actuació més destacada serà la que es durà a terme al Jardí de la Glorieta (18.000 euros). Les obres, que se executaran una vegada acabe la temporada d’estiu (que enguany començarà en maig), consistiran en la millora de l’edifici municipal que actualment s’explota com a Bar-Cafeteria, amb la reparació de la seua coberta, els aseos i els acabats. L’edil recordava que aquesta actuació no és la primera que es realitza a la Glorieta en els últims mesos, “ja que ja vam fer un replantejament del jardí, vam eliminar les bases, i també hem fet actuacions a l’escenari d’obra i als parterres que han millorat enormement l’aspecte i la comoditat del jardí. És un espai molt apreciat per la gent d’Ontinyent que s’havia abandonat als últims anys, i al qual calia donar-li una bona repassada”, destacava.

Cuesta explicava també que el Pla d’Ocupació permetrà avançar algunes actuacions previstes, però no per enguany. En aquest sentit es referia a la millora de la jardineria del cementeri (9.300 euros); la millora del talús del Palau de la Vila (4.640 euros); o l’adequació de l’espai verd de darrere del Centre de Salut del Barranquet (7.900 euros), lloc on es plantaran elements vegetals i en alguns casos s’instal·larà mobiliari urbà, com ara bancs i papereres.

Cuesta afegia per últim recordant que el Govern d’Ontinyent “es llevarà la pell posant en marxa iniciatives generadores de treball, dins la modèstia d’un ajuntament i sabent que no tenim les competències en matèria d’ocupació. Els qui les tenen, que són els Govern de Rajoy i Fabra, han de prendre nota del que estem fent i ficar-se les piles, perquè els ciutadans no poden esperar més”, concloïa.