S’aprofitarà la renovació de la xarxa d’aigua potable per realitzar millores que afavorisquen la seguretat i comoditat de vehicles i vianants. 

El “Pla d’Eficiència Urbana 2012-2013” posat en marxa pel Govern d’Ontinyent permetrà reurbanitzar la Plaça de Carlos Díaz a partir del proper dilluns 21 de gener. Les obres aprofitaran la millora integral de la xarxa d’aigua potable per augmentar les condicions de seguretat i comoditat per a vehicles i vianants, així com l’accesibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. 

El Regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, concretava que es substituirà determinades canalitzacions de fibrociment per altres de fundició dúctil, que millora el fluxe i la pressió de l’aigua, a més de facilitar la localització i reparació de possibles fuites “i fins i tot la eliminació del risc d’aparició de la bactèria legionel·la per estancament de l’aigua”. També s’instal·laran andrones i hidrants nous. 

La Coordinadora del Àrea de Territori, manifestava “en una època en què els recursos són limitats estem obligats a estar pendents d’eixes xicotetes coses que en altres moments s’han deixat de banda, però que son necessàries per a la vida quotidiana de la gent”, destacava. Les obres que començaran dilluns tenen un pressupost de 115.810 euros que assumirà l’empresa concessionària del servei d’aigua potable, EGEVASA, i a les mateixes es comptarà amb un total de 6 treballadors durant el seu termini d’execució, que està previst que siga de dos mesos.Les obres seran realitzades per una empresa d’Ontinyent, un aspecte que, recordava Torró, “és un dels aspectes que el Govern d’Ontinyent ha tingut presents en tot moment en posar en marxa aquest pla, el fet que les obres estiguen realitzades per empreses locals”, manifestava. 

Per tal d’informar als veïns dels detalls de l’actuació, s’ha repartit entre els residents a la zona una sèrie de díptics als quals s’explica que, a més de les actuacions relacionades amb la xarxa d’aigua potable, es replanteja la pavimentació per millorar la seguretat dels vianants i vehicles amb l’ampliació de la vorera i l’adequació de l’espai a la nova ordenança per a l’eliminació de barreres arquitectòniques. El projecte inclou també la preinstal·lació de punts d’enllumenat públic i l’adequació de parterres i nou arbrat. 

Rebeca Torró incidia en que el Pla d’Eficiència Urbana compren la majoria dels Barris de la Ciutat perquè l’objectiu del Govern és poder actuar al llarg de la present legislatura en la major part dels carrers de la ciutat: “Som conscients que no son obres que es puguen denominar lluidores, però sabem que són actuacions que milloren la vida quotidiana de la gent, que és en definitiva el nostre objectiu”, concloïa la regidora. 

El “Pla d’Eficiència Urbana 2012-2013” inclou un total de 12 actuacions que suposen una inversió total de més de 900.000 euros. Al llarg dels últims mesos, el Pla ha vist ja finalitzades actuacions com les la pavimentació de l’aparcament de la Plaça Sufragistes (molt utilitzat pels usuaris de l’Hospital d’Ontinyent) els treballs de pavimentació a l’Avinguda de l’Almaig, el Camí dels Carros, els Carrers Pare Fullana i Dos de Maig; o diverses millores realitzades als carrers Enric Casanova i Pius XII. Quant a les obres que afecten a la xarxa d’aigua potable, a més de les que comencen a la Plaça de Carlos Díaz, està previst actuar als carrers Arquebisbe Segrià, Morales i Ferran Alcina.