Josep Francés proposa al plenari que qualsevol ciutadà puga conèixer de primera mà tots els detalls sobre els productes que s’utilitzen.

El portaveu del Grup Municipal del Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent, ha presentat al Ple de l’Ajuntament una proposició per a la protecció de la Salut Ambiental i en prevenció de malalties per Síndromes de Sensibilitat Química Múltiple, Fatiga Crònica o Fibromiàlgia. Segons exposa Francés a la proposta,cada dia és més evident la importància de la interacció del ser humà amb el medi ambient, fonamentalment en temes de salut, i en aquest sentit cal prioritzar la salut de les persones sobre altres criteris de presumpta eficiència”.

Amb aquest objectiu, i a partir d’un estudi i justificació de les pràctiques que es realitzen, COMPROMÍS proposa que s’elabore a Ontinyent un protocol d’actuació el més respectuós possible” amb el medi ambient i amb la salut de les persones, i que s’estudien mètodes alternatius per al control de plagues. Igualment, a la proposta es demana que el tractament amb productes químics estiga plenament justificat i que, en qualsevol cas, s’informe la ciutadania en general i personalment a qui ho haja sol·licitat”.

D’aquesta manera, es pretén que a qualsevol fumigació que es realitze tinga a disposició del ciutadà/ada que ho sol·licite una fitxa tècnica on consten els productes que s’utilitzaran i les quantitats, el núm. de registre oficial de l’establiment on s’han comprat els productes i les mesures d’informació i seguretat que s’han pres o es prendran. Josep Francés destacava que la normativa en matèria de venda, transport i manipulació de pesticides i plaguicides,cada vegada és més exigent i garantista per al medi i per a la salut de les persones, i desde COMPROMÍS, conscients dels riscos potencials que comporten estos productes, volem que s’utilitzen en la menor mesura possible a Ontinyent”. En qualsevol cas, afegeix Josep Francés quan s’utlitzen, ha de ser amb la màxima transparència i garanties per la Salut Ambiental”, conclou el portaveu de COMPROMÍS.