La Regidoria d’Educació se suma a la iniciativa realitzada coincidint amb l’exposició dedicada a Joan Fuster .

El 50 aniversari de l’obra serà també objecte d’una conferència al MAOVA organitzada per l’Ajuntament i la Universitat de València  .

 Més d’un centenar d’alumnes de diferents centres educatius d’Ontinyent se sumaven hui dilluns 23 d’abril a la celebració del “Dia del llibre” amb amb una lectura continuada de l’assaig “Nosaltres els valencians” de Joan Fuster a la Casa de Cultura de la ciutat.

L’acte tenia lloc aprofitant l’exposició en aquestes instal·lacions culturals de la mostra “Joan Fuster: Nosaltres els valencians (1962-2012)” que la Universitat de València ha dedicat a la commemoració dels 50 anys de la publicació de l’obra, i al mateix també s’afegien l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor d’Educació Pepe Pla. Tots dos llegien fragments dedicats a la història de la indústria valenciana entre els segles XIX i XX, el primer, i a la “mata de jonc” com a metàfora de la necessitat d’unió dels valencians, el segon. 

L’alcalde i el regidor coincidien amb un grup d’alumnes del IES l’Estació, que acudien acompanyats per diversos dels seus professors, entre els quals estaven l’escriptor Vicent Belda i el Cronista Oficial d’Ontinyent, Alfred Bernabeu, qui també llegia un fragment referit a la llengua. 

Aprofitant l’exposició, que continuarà a Ontinyent fins al 13 de maig, divendres de la setmana que ve, dia 4, es celebrarà al museu MAOVA de la ciutat una conferència organitzada conjuntament per la regidoria de Cultura i la Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València. La conferència estarà a càrrec de Francesc Pérez i Moragón, especialista en Fuster i comissari de l’exposició. Francesc Pérez serà presentat per Alfred Bernabeu, qui al seu torn parlarà de la relació de Fuster amb Ontinyent. La conferència començarà a les 19:30, i posteriorment a la mateixa es donarà pas a un debat.