El tinent d’alcalde d’Ontinyent Josep Francés demana disculpes als proveïdors pel retard causat pels deute del Consell

L’Ajuntament d’Ontinyent va demanar ahir dijous una reunió urgent amb el conseller d’Hisenda, José Manuel Vela, per reclamar a la Generalitat el pagament del deute de vora 4 milions d’euros de subvencions i serveis que deu l’administració autonòmica a la ciutat. Segons explicaven aquest matí en roda de premsa l’alcalde, Jorge Rodríguez, i el regidor d’Hisenda, Josep Francés, esta situació està suposant un problema de liquiditat al consistori ontinyentí que a més d’obligar al consistori a deixar de complir amb els seus proveïdors en temps i forma pot posar en perill el pagament de les nòmines dels treballadors del mes de desembre.

Segons exposava l’alcalde, “tot açò és fruït de l’al.locada e irresponsable gestió econòmica portada a terme per l’anterior equip de govern del PP, i pels impagaments de la Generalitat, també del PP”. És una situació heretada però de la qual els actuals governants no volen fugir, “per això volem demanar disculpes al proveïdors que no estan cobrant al dia, tot i que aquestes disculpes deuria donar-les el president de la Generalitat i el seu conseller d’Hisenda, autèntics responsables de la situació”, apunta Jorge Rodríguez.

El primer edil explicava que “front als 6 milions d’euros en caixa que es va trobar el PP de Lina Insa quan es va fer càrrec de l’ajuntament l’any 2007, nosaltres ens hem trobat en un remanent negatiu de 2,3 milions d’euros”. A més Insa va deixar el deute a llarg termini en 20 milions d’euros, per damunt del límit legal, i “per acabar-ho d’arredonir”, la seua regidor d’Hisenda, Maria Abad, va deixar abans d’anar-se’n un solar valorat en mig milió d’euros, “que no vol ningú”, però al qual s’havien fiat moltes de les subvencions als col.lectius de la ciutat.

Es destacava que amb esta situació, no es pot tolerar que la Generalitat tinga un deute de vora 4 milions d’euros de subvencions i serveis, quasi tots vinculats a persones depenents, que acaben sent mantesos per l’ajuntament. Per això s’ha demanat la reunió urgent amb el propi conseller d’Hisenda, després que un mes després que es reclamara a València un calendari de pagaments, no s’haja rebut cap notícia al respecte. “Els veïns d’Ontinyent meresquem més respecte del que ens té el Partit Popular valencià. Paguem els nostres impostos i no estem rebent un tracte equitatiu. I no anem a callar-nos, els temps agatxar el cap s’han acabat”.

Tot i això, els nous governants ja eren conscients era conscient en entrar a governar que l’herència que rebien no era la millor, i per això, segons explicava el regidor d’Hisenda, Josep Francés, “des del primer dia s’ha donat eixemple”. Aquest plantejament s’ha plasmat en fets rebaixant fins un 15% el sous, renunciant a mantenir la televisió municipal, a rebaixant el cost de les hores extra, netejant menys despatxos i enllestint un pla d’estalvi energètic, de reducció de personal i de reubicació d’espais públics que s’estima que puga permetre estalviar vora un milió d’euros d’ací a final d’any.

“Creem que l’ajuntament ha de ser exemplar i ha de pagar, el que estem fent és buscar fórmules per reduir les despeses, perquè davant una situació com esta les opcions son sols dues, pujar els impostos o estalviant al màxim, i no anem pujar els impostos perquè pensem que els ciutadans i ciutadanes d’Ontinyent no té la culpa d’esta situació”. El també primer tinent d’alcalde demanava als empresaris i proveïdors i la societat ontinyentina en general “un vot de confiança en els actuals governants: tots van a cobrar i en el termini de temps més curt possible”.