Ontinyent deixa de pagar als proveïdors a 60 dies per l’incompliment de la Generalitat en els pagaments del deute amb la ciutat

L’Ajuntament d’Ontinyent va a deixar de pagar als seus proveïdors en el termini màxim establert fins ara, a 60 dies des de la prestació del servei, degut a l’incompliment de la Generalitat Valenciana respecte del pagament del deute adquirit i compromés amb la ciutat, que ascendeix a prop de 4 milions d’euros.

Segons s’ha explicat des del Govern Municipal, es tracta de 27 ajudes que les distintes conselleries han aprovat en els últims tres anys per a Ontinyent i que estan sense pagar. Això provoca un problema de dèficit de tresoreria a les arques municipals, ja que el consistori ha de fer front a una serie de pagaments als seus proveïdors, però no te liquiditat degut a aquest deute de l’administració autonòmica, i s’ha de fer càrrec, per exemple, de pagar el manteniment del Centre Ocupacional o del Centre de Discapacitats, havent de retardar-se els pagaments als proveïdors, “que son els que acaben patint en primera persona la mala gestió del Consell”.

No sols això, sinó que, segons apunten, “l’Ajuntament està fent de banc de la Generalitat”, ja que estes ajudes que no arriben, “de les quals el PP va fer bona cosa de propaganda” estan generant una despesa en interessos de demora. De fet, només les butaques del Teatre ens han costat 28.000 euros en interessos, apunten, quan des de l’administració autonòmica “tingueren la poca vergonya de vindre a la inauguració sense haver posat un euro”, quan el Govern d’Espanya va aportar per anticipat els 2,3 milions d’euros de les obres del teatre.

Per tal d’aclarir esta situació, el nostre regidor d’hisenda Josep Francés acompanyat de l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, visitava el passat 12 de setembre la Conselleria d’Hisenda on es van reunir amb Ignacio Ventura, sostsecretari d’Hisenda. Ventura es va comprometre a confirmar a l’Ajuntament al termini màxim d’un mes quin seria el calendari de pagaments, “i a hores d’ara s’ha complit aquest termini i encara no sabem res”, assenyalen les mateixes fonts.

Es per això que des del Govern Municipal s’ha avançat que va a demanar-se una reunió directament amb el Conseller d’Hisenda i Administració Pública, José Manuel Vela, per tal d’insistir-li en reclamar un calendari de pagaments.

L’Administració Autonòmica “es una morosa” per a l’Ajuntament i per als ciutadans amb aquest deute, assenyalen des del Govern Municipal, i ara “són els proveïdors, que són gent del poble, els qui han de passar-ho mal. Esta situació no es de rebut, i anirem a demanar-los comptes les vegades que faça falta perquè el perjudici que se li està causant a l’Ajuntament i als ciutadans cada volta és més gran”, conclouen.