Les retransmissions dels plenaris s’inclourien al concurs públic pel qual es contracten les de les festes locals

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat la primera moció en el primer plenari ordinari de la nova legislatura. I ho ha fet amb una proposta al voltant de la retransmissió de les sessions dels plenaris a través de la televisió. La proposta d’acord proposa que s’incloga la retransmissió televisada i en directe dels plenaris municipals com a requisit de condicions del propers concursos públics per l’emissió d’esdeveniments d’interés local per televisió.

En paraules de Calabuig, portaveu del grup, “creiem necessari impulsar la transparència en els assumptes públics municipals i garantir una informació adequada per a tota la ciutadania sobre allò que debaten els i les seues representants. En l’àmbit local, els plenaris de la Corporació haurien de ser el centre de l’activitat política, com a lloc d’encontre entre les diverses formacions polítiques que representen al poble, on la paraula i el diàleg presideixen el debat democràtic”.

Segons destacava la regidora Alberola, “un important debat és el referent a la necessitat d’una ciutadania crítica i informada respecte a tot allò que ocorre. Volem institucions i representants públics que donen resposta als nostres problemes, cosa que requereix d’un apropament de l’activitat política a tota la ciutadania”.

Des de Compromís per Ontinyent assenyalen que molts ontinyentins i ontinyentines disposen d’accés a internet, i per tant, tenen la possibilitat d’obrir una finestra al món que els permet rebre i compartir informació. No obstant això, hi ha una part significativa de la població que no navega per la xarxa, i també té dret a una informació transparent i de qualitat. “Les qüestions importants que es tracten al Palau de la Vila han d’aconseguir travessar els murs del mateix palau i transcedir públicament als carrers i places del nostre poble” conclou Calabuig.