El Govern d’Ontinyent farà efectiva la devolució una volta el Consorci passe el rebut i obrirà una oficina de suport tècnic on es facilitarà la presentació de recursos
Joan Gilabert, regidor d’Hisenda, incideix en què “voler fer pagar als veïns dues voltes pel mateix servei és un destrellat que no anem a consentir”
L’Ajuntament d’Ontinyent tornarà als veïns un total de 315.000 euros si el Consorci de Residus (COR) els obliga a pagar la seua taxa de residus dels mesos d’agost a desembre de 2014. Així ho ha anunciat el regidor d’Hisenda, Joan Gilabert, qui ha anunciat que el Govern d’Ontinyent portarà al ple del proper 26 de febrer una proposta per fer efectiva la devolució de la part proporcional del rebut del fem corresponent a eixe període (uns 17 euros per vivenda) una volta la Diputació haja aprovat el padró que permet al COR cobrar aquesta taxa, i aquest envie els seus rebuts.
Gilabert ha incidit en què “ja vam dir que passara el que passara l’Ajuntament no anava a permetre que es cobrara als veïns per un servei que ja han pagat, perquè es un destrellat i un atemptat a l’interès públic que no anem a consentir, i la proposta que anem a aprovar al ple va en aquesta línia”, explicava.
En concret, els 15.704 rebuts domiciliats rebran automàticament aquesta devolució per un total de 285.825 euros (el 19% del rebut total de l’any que va girar l’Ajuntament); mentre que els 1.946 veïns que van efectuar el pagament no domiciliat hauran de facilitar el número de compte on es vol la devolució. Els veïns que encara estan pendents de pagament rebran un nou rebut amb la corresponent reducció de la quantitat total , disposant de dos mesos per fer efectiu l’abonament.
El regidor ha volgut deixar clar que el càlcul per a fer esta devolució “està basat en el cost que té el servei per a l’Ajuntament, i per tant és possible que el rebut que després gire el COR siga superior a la quantitat que ara els abonem. Això no faria més que corroborar el que venim dient des del principi, que pel mateix servei ens van a cobrar més, per causes que no estan gens clares i que deurien de justificar degudament davant l’opinió pública”, afegia.
Per altra banda, i tal com també es va anunciar, una volta es passe el rebut del Consorci, l’Ajuntament obrirà una oficina de suport tècnic per a que els veïns i veïnes tinguen tota la informació necessària i puguen presentar els pertinents recursos si així ho desitgen. Joan Gilabert confirmava també que des de l’Ajuntament “anem a seguir treballant i fent tot el possible per a evitar que aquest rebut es passe, però davant l’obstinació de la Diputació de València i el Consorci de Residus en què siguen els veïns els que paguen i no l’Ajuntament havíem d’estar preparats. Per això vam consignar una partida als pressupostos per prevenir estes eventualitats, i per això ara podem activar mesures com aquesta que aprovarem al proper ple municipal”, concloïa el regidor.