El deute passa de 20’4 milions i 550 euros/habitant en 2011 a 11’3 milions i 306 euros/habitant en 2015

Joan Gilabert, Regidor d’Hisenda, destaca l’esforç realitzat per sanejar l’Ajuntament i la solvència adquirida per continuar amb la promoció econòmica de la ciutat

La gestió “responsable i prudent” del Govern d’Ontinyent al llarg del present mandat permet reduir un 45% el deute bancari des de 2011, enmig de la crisi econòmica. En concret, dels 20’4 milions d’euros i 550 euros de deute per habitant que es tenia a 2011 es passarà a 11’3 milions i 306 euros/habitant en 2015. Les dades oferides hui reflexen un important i sostingut descens de l’endeutament d’Ontinyent amb els bancs, fins al punt d’haver rebaixat a la meitat la despesa financera, 674.000 euros en 2011 a 387.000 en 2015. Juntament cal afegir que per al pròxim exercici està previst que el deute representarà el 50% del ingressos corrents, molt per baix del límit legal, situat en el 75%.

El Primer Tinent d’Alcalde i Regidor d’Hisenda, Joan Gilabert, i l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez compareixen hui en roda de premsa per donar detalls al voltant “del treball i l’esforç realitzat per sanejar l’Ajuntament, i poder comptar així amb una major solvència per continuar amb la promoció econòmica de la ciutat”, destacaven. Des del Departament d’Intervenció s’ha confirmat que la situació de l’Ajuntament d’Ontinyent és “bona” i gràcies a la gestió dels últims anys, s’ha pogut destinar en dos anys, més de 2 milions d’euros a plans d’ocupació i d’estímul de l’economia productiva: “és açò, precisament, allò que ens diferencia de la resta. Els diners de l’estalvi i de la bona gestió els destinem a generar llocs de treball directe i a promoure la creació d’empreses, els dos grans objectius d’aquest Govern”.

Joan Gilabert, destacava que el pla d’estalvi, racionalització i eficiència de l’organització i dels serveis municipals que el Govern d’Ontinyent va presentar al 2012 “s’ha complit, i ha possibilitat fer realitat els objectius: mes recursos per al foment de l’activitat econòmica i per a les persones”. Gilabert assenyalava que “sempre hem tingut clar que no gestionem els diners de l’Ajuntament, gestionem el diners del ciutadans. Estem al front de la gestió de forma temporal, que hem de donar comptes a la ciutadania i que teníem l’obligació de deixar l’Ajuntament millor que el vam trobar”.

deute1

Com a mostra d’aquesta gestió responsable repassava les xifres assolides en estalvi en Personal (1,2 milions d’euros); neteja d’edificis (1 milió); energia elèctrica (0,5 milions); lloguer d’edificis (0,5 milions); assegurances (0,26 milions); telefonia (0,1 milions) o altres menors com ara servei de grua (27.200 €) manteniment semàfors (11.717) o ascensors (39.024). A més cal afegir l’estalvi acumulat en estructura política (200.000 euros) i altres partides en les que s’ha actuat: correu, despeses jurídiques, activitats de ponència o subministrament carburant.

“El temps en què l’Ajuntament pagava per damunt del cost de mercat s’ha acabat. L’Ajuntament ha de ser una organització eficient, que controla al màxim les despeses i presta el millor servei al ciutadà. Hem fet molt, però encara queda molt per fer”, afegia Joan Gilabert.

Per al Govern d’Ontinyent “l’estalvi no és un fi en si mateixa, sinó un instrument per a la promoció econòmica de la ciutat i per a atendre a aquells que pitjor estan passant-ho. El Govern d’Ontinyent, amb el suport de la ciutadania, ha aconseguit la quadratura del cercle: hem invertit més, hem mantingut els serveis, no hem pujat impostos i hem reduït el deute. I tot açò enmig de la major crisi econòmica i financera mai havíem conegut cap dels que estem hui ací”.

“Han estat vora 4 anys d’intens treball, de grans sacrificis i d’una gestió responsable que ara tenen el seu fruit. Ara és el moment de mantenir el rumb traçat, perseverar amb la tasca de redistribució dels recursos i en la necessitat que tots treballem en el mateix sentit, superant les diferències i buscant el consens”, concloïen.

deute2

deute3