El regidor d’educació, Pepe Pla de COMPROMÍS, reclama la unió de tots els grups polítics municipals davant la “nova agressió” del Consell en mans del PP a l’educació pública.
El grup municipal de COMPROMÍS PER ONTINYENT ha presentat una moció al plenari d’aquest dijous a la qual demana que l’Ajuntament inste a la Conselleria d’Educació a revocar la resolució de 14 de febrer de 2014 per la qual s’eliminen unitats escolars i llocs de treball docent a diversos municipis valencians, i entre ells Ontinyent.
A la moció, que serà defensada pel Regidor d’Educació i portaveu suplent de COMPROMÍS, Pepe Pla, es reclama també que l’Ajuntament inste al Consell a renovar les negociacions amb els sindicats i representants de tots els sectors de la comunitat educativa per acordar unes noves condicions del arranjament escolar per al curs 2014-2015, i, així mateix, que el plenari done suport als acords aprovats ahir pel Consell Escolar Municipal en defensa de l’escola pública i la no supressió de les tres unitats afectades a Ontinyent.
Pepe Pla qualificava la mesura de la Conselleria de “greu agressió” a l’escola pública amb una resolució que, recordava, “s’ha publicat sense ni tan sols dignar-se a respondre a les al·legacions que es van presentar des d’Ontinyent. Van a condicionar la matrícula eliminant 3 aules, augmenten la mancança de professorat eliminant 5 docents, i ni tan sols es dignen a contestar a unes al·legacions que fins i tot va recolzar el PP d’Ontinyent, al que convidem a sumar-se a esta moció. Això sí, també els demanem que complisquen el seu compromís al darrer plenari, i defensen davant els seus companys que no ens eliminen estes unitats educatives. Dir una cosa ací i altra a València com està fent el PP és totalment demagògic”, afegia.
Des de COMPROMÍS s’ha destacat que l’arranjament plantejat per la Conselleria “és també un atac històric a l’ensenyament en valencià, a l’estar 155 unitats en valencià afectades per al curs que ve amb l’arranjament escolar aprovat. D’un total de 136 escoles públiques afectades per la supressió d’unitats en valencià i 5 d’elles seran tancades. Amb aquesta resolució no s’ha respectat el context sociolingüístic de les escoles, en uns casos han matat directament als centres, en altres han assestat un colp duríssim a la normalització de la nostra llengua en les grans ciutats”, assenyalen.
Per la seua banda, Joan Gilabert explicava també que, a Ontinyent, l’increment de la ràtio a 30 alumnes per aula va incrementar l’oferta en 85 places d’infantil el curs passat, “oferta que ara es redueix amb la supressió de les 3 unitats i no amb la reducció de la ràtio incrementada”, havent de tenir-se també en compte que cap aula d’infantil de l’escola pública a la ciutat té les dimensions suficients per 30 alumnes.