El candidat a Les Corts Carles Esteve, l’alcaldable Nico Calabuig i la número 4 Helena Gandia, han incidit en la incorporació de professionals d’infermeria, nutrició, fisioteràpia i psicologia als centres de salut, recuperar la Regidoria de Sanitat i incentivar l’adscripció de places a l’Hospital d’Ontinyent, per atraure personal sanitari
Aquest dimarts, el Número 3 de la llista de Compromís a la circumscripció de València per a les Eleccions Autonòmiques, Carles Esteve, el candidat a l’Alcaldia d’Ontinyent, Nico Calabuig, i la Número 4 de la candidatura municipal, Helena Gandia, han presentat a Ontinyent diferents propostes autonòmiques i municipals en matèria de sanitat i promoció de la salut. Entre elles es troben la incorporació de professionals d’infermeria, nutrició, fisioteràpia i psicologia als centres de salut, la recuperació de la Regidoria de Sanitat i el desenvolupament d’un Consell de Salut que implique a tots els agents socials, així com el desenvolupament d’incentius i l’adscripció de places a l’Hospital d’Ontinyent, per tal d’atraure personal sanitari.
El diputat i Número 3 per la circumscripció de València a les Eleccions Autonòmiques, Carles Esteve, ha assenyalat que “volem ampliar l’oferta de serveis en els centres de salut, com a espai més proper a la ciutadania. Per això, proposem la incorporació de 2.000 infermers i infermeres que treballen als centres de salut, atenció domiciliària, escoles, residències, CEAMs, i també amb el teixit associatiu. Així mateix, plantegem que cada centre de salut compte amb nutricionista i fisioterapeuta, a més de professionals de la psicologia en horari flexible, per poder atendre també al sector jove, que té una especial necessitat en salut mental. L’objectiu és construir un model sanitari de prevenció, promoció de salut i atenció primerenca, no una sanitat que ha de curar a posteriori a persones malaltes”.
“Així mateix, proposem un model hospitalari més comarcal i descentralitzat. Cal apropar les especialitats als hospitals comarcals. En eixe sentit, és clau continuar facilitant la cobertura de places, amb dues novetats. Per una banda, fer sinergies en places entre diferents departaments, repartint els dies d’atenció en cada centre, el que podria facilitar l’atenció en molts casos. Per altra, reubicar places en funció de diferents criteris, no només el poblacional, tenint en compte aspectes com la demanda o els àmbits més rurals. Cal garantir la mateixa atenció per a tota la gent, visca on visca”, ha exposat Esteve.
El candidat a l’Alcaldia d’Ontinyent, Nico Calabuig, ha subratllat que “en el cas d’Ontinyent, davant la finalització de les obres de construcció del nou Hospital, és fonamental continuar treballant en garantir una dotació suficient de personal sanitari, que atenga com cal a la ciutadania. Per aconseguir aquest objectiu, hem de treballar en dues línies. Per una banda, a través de la col·laboració amb l’àmbit autonòmic. En aquest sentit, és clau reclamar que existisquen places adscrites específicament a l’Hospital d’Ontinyent. Malauradament, hi ha molts casos de professionals que rebutgen incorporar-se a l’Hospital d’Ontinyent per la ubicació geogràfica i les deficiències en aspectes com les infraestructures de transport. Cal vincular les places al nostre Hospital, per garantir la seua cobertura efectiva”.
Calabuig ha apuntat que “en relació amb açò, també creiem necessària una major implicació de l’Ajuntament, de cara a incentivar l’arribada de professionals. Per això proposem la creació d’un fons municipal per ajudar a sufragar despeses de transport i habitatge a aquell personal sanitari que vinga a la nostra ciutat. L’objectiu d’aquest fons és contribuir al cobriment de les diferents places, moltes d’elles de difícil cobertura, i evitar situacions com el tancament de la Planta de medicina interna el passat estiu, o la pèrdua de diferents serveis”.
La Número 4 de la candidatura municipal, Helena Gandia, ha destacat que “com venim defensant durant aquests anys, és prioritari recuperar la Regidoria de Sanitat i Salut Pública a Ontinyent. A través de la Regidoria desenvoluparem el Consell de Salut, com un espai de comunicació entre l’Ajuntament, la ciutadania, el teixit associatiu i el personal sanitari, tant d’atenció primària com especialitzada. Dins aquest Consell s’impulsaran totes les activitats i programes per promocionar la salut i previndre malalties en totes les etapes de la vida”.
“A més a més, la Regidoria també ha de servir per a aprofundir en un contacte estret i constant amb el Departament de Salut i la Conselleria de Sanitat, amb l’objectiu de garantir, consolidar i augmentar els serveis sanitaris existents, i evitar mancances com les que hem patit en els últims temps, amb el tancament de la medicina interna o la diàlisi”, ha conclòs Gandia.