Aquest Pla suposa una col·laboració estreta entre la Generalitat i l’Ajuntament per facilitar l’accés a l’habitatge en condicions dignes, revitalitzar les zones necessitades dels diferents barris, i a la vegada dinamitzar el sector de la construcció local

Aquest dimarts, la cap de llista de Compromís a la circumscripció de València per a les Eleccions Autonòmiques, Maria Josep Amigó, i el candidat a l’Alcaldia d’Ontinyent, Nico Calabuig, han presentat a Ontinyent la proposta per al desenvolupament d’un Pla Edificant de vivenda pública, que done resposta a la necessitat en matèria d’habitatge que té la ciutadania, especialment la gent jove, a tot el País Valencià. La proposta té com a objectiu contribuir a garantir l’accés a una vivenda digna per a totes les persones que així ho desitgen, a través d’augmentar el parc de vivenda pública en venda i lloguer. En el cas d’Ontinyent, aquesta proposta es vincula amb la revitalització del centre històric i les zones més antigues dels barris nous, per tal de recuperar aquestes zones i abordar paral·lelament les dues problemàtiques.

En paraules del candidat a l’Alcaldia d’Ontinyent, Nico Calabuig, “durant aquesta legislatura ja hem estat treballant en un repte que tenim com a ciutat, la revitalització i regeneració urbana dels barris històrics de la Vila i el Poble Nou, així com les zones més antigues dels barris de Sant Rafel, El Llombo i Sant Josep. Per això, proposem aquest Pla Edificant de vivenda pública, que volem impulsar conjuntament des del govern de la Generalitat Valenciana i el futur govern d’Ontinyent, per abordar el problema d’accés a l’habitatge, especialment del sector jove, que té poques opcions d’emancipació, i a la vegada fer front al problema de degradació dels nostres barris”.

Calabuig ha apuntat que “el funcionament del projecte reproduirà el model del Pla Edificant d’Educació, en el qual la Generalitat assumeix íntegrament el cost de les obres, mentre que seria l’Ajuntament qui decidisca les ubicacions i tutoritze el procés. Açò permetrà focalitzar les actuacions en les zones més necessitades, i dinamitzar el sector de la construcció local, evitant la concentració de tots els projectes en mans de grans constructores estatals. Per a aquest objectiu s’aprofitaran els immobles que ja són de propietat municipal actualment, molts dels quals estan deteriorant-se, a la vegada que s’adquiriran més immobles per a rehabilitant-los i posar-los a disposició del Pla”.

“Considerem que aquesta és la manera d’oferir opcions per a repoblar i revitalitzar el centre històric, i carrers tan emblemàtics com el Carrer Major. La solució a eixe deteriorament urbà passa per polítiques públiques de suport a les famílies, que tinguen un impacte directe sobre les zones més necessitades, i no per polítiques de retorn al passat, que revertisquen carrers peatonalitzats després de 17 anys, com ha fet l’actual govern municipal. El nostre model és avançar cap a la pacificació, facilitar amb mètodes eficients l’accés de residents i comerciants, i oferir alternatives d’estacionament properes, per a moure’s a peu pel centre”, ha exposat Calabuig.

La cap de llista de Compromís a la circumscripció de València per a les Eleccions Autonòmiques, Maria Josep Amigó, ha incidit en la necessitat d’ampliació de l’habitatge públic per acostar-nos a les dades de les grans ciutats europees. “A Compromís considerem que ens cal un parc de vivenda pública més nombrós que el que tenim actualment, que no arriba al 2%. Apostem pel Pla Edificant de l’Habitatge perquè la societat puga accedir a la vivenda pública i de qualitat en millors condicions que les actuals” ha destacat Amigó.