Nico Calabuig ha assenyalat que “valorem positivament que Ens Uneix se sumara a la reivindicació. És urgent que la Diputació i la Generalitat busquen solucions, i garantisquen el personal suficient per a protegir les nostres comarques davant el risc d’incendi”

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat positivament l’aprovació al Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent, amb 17 vots a favor, de la moció de suport al cos de bombers i per garantir una dotació adequada d’efectius a Ontinyent, defensada conjuntament pels grups Compromís i PSPV-PSOE. El portaveu valencianista i Cap de l’Oposició, Nico Calabuig, ha incidit en la importància de l’aprovació de la proposta, de cara a reclamar solucions a la Diputació de València i la Generalitat Valenciana, per tal que doten Ontinyent i la comarca del personal adequat i suficient de bombers i bombers forestals, respectivament.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “davant el risc d’incendis forestals, industrials o urbans, necessitem certeses i seguretat. Per això és tan important que els cossos de bombers i bombers forestals, que depenen de la Diputació de València i la Generalitat Valenciana respectivament, estiguen suficientment dotats per poder atendre de forma segura i eficaç diferents avisos de focs. L’aprovació de la moció que proposàvem al Ple és clau per a exercir pressió i reclamar solucions des de la unitat a les administracions competents”.

El Cap de l’Oposició ha destacat que “valorem positivament que Ens Uneix se sumara a la reivindicació amb els seus vots a favor. No hem d’oblidar que cogovernen la Diputació de València amb el Partit Popular, i amb el suport de Vox, i per tant, han d’activar des d’eixe govern les solucions que reclamem en el Ple d’Ontinyent. Pel que fa als grups municipals del PP i Vox, lamentem que no votaren a favor d’un front comú per a reivindicar uns millors serveis per a la nostra ciutat. En anteriors ocasions hem aconseguit unitat per a demanar solucions en altres àmbits, governara qui governara, i nosaltres hem sigut exigents amb el govern del Botànic en altres casos. Hauria sigut molt important que PP i Vox també ho feren, reclamant a la Generalitat Valenciana solucions i un major reforç en matèria de bombers forestals”.

“L’època de major risc d’incendis forestals s’aproxima, i cada vegada és més extensa per l’Emergència Climàtica. A més, en qualsevol moment pot produir-se un foc de tipus industrial o urbà. Lamentablement, aquest mateix dijous es produïa un incendi de grans dimensions en naus industrials de la població veïna d’Aielo de Malferit, a qui traslladem tot el nostre suport. Tot açò posa damunt la taula la importància de dotar el Parc de bombers d’Ontinyent del personal suficient en tots els torns, i ampliar la durada del reforç dels bombers forestals. Està en joc la seguretat de la ciutadania, la dels mateixos professionals dels cossos de bombers, i la protecció de l’espai urbà, els sectors productius i el territori”, ha conclòs Nico Calabuig.