Nico Calabuig ha destacat que “en gener, després de mesos d’obres paralitzades, vam recollir el malestar de la comunitat educativa i vam reclamar al govern municipal que no es conformara amb la situació. Continuarem fent seguiment de tot el procés”

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat positivament l’anunci de la represa de les obres del CEIP Martínez Valls, incloses en el Pla Edificant, que van quedar paralitzades el passat mes de juliol. El portaveu valencianista i cap de l’oposició de l’Ajuntament d’Ontinyent, Nico Calabuig, ha insistit en la importància de completar aquestes obres, per tal que l’alumnat i professorat disposen d’unes instal·lacions modernes i adequades. Calabuig també ha recordat que, en el mes de gener, des de Compromís per Ontinyent es va recollir el malestar de la comunitat educativa per la paralització de les obres i la falta d’informació, i es van presentar iniciatives per reclamar i proposar solucions al respecte al govern municipal. 

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “la represa de les obres del CEIP Martínez Valls és una molt bona notícia, que celebrem de forma sincera. Com sempre hem dit, el Pla Edificant, impulsat per Compromís des de la Generalitat Valenciana en les últimes dos legislatures, ha transformat i continua transformant la realitat educativa d’Ontinyent. Un Pla que ha dignificat i millorat tots els centres educatius públics de la ciutat, amb una inversió global superior als 40 milions d’euros a Ontinyent”.

Calabuig ha destacat que “l’aturada de les obres del CEIP Martínez Valls el passat estiu, per a la incorporació d’un modificat de pressupost que no va ser acceptat per Conselleria, va acabar derivant en una paralització indefinida. Davant aquest context, que va suposar un creixent malestar de la comunitat educativa del centre, vam exigir al govern municipal una major informació i transparència sobre la situació, i una actitud més reivindicativa davant la Conselleria d’Educació. Ho vam reclamar públicament, i també amb diversos escrits registrats a l’Ajuntament i mitjançant una moció al Ple Municipal, on proposàvem que s’agilitzaren al màxim les gestions per a la represa de les obres. Finalment s’ha vist que, com déiem en aquell moment, des del govern municipal es podien fer més coses que resignar-se a eternitzar els barracons”. 

“Per això, volem reconéixer la tenacitat i la tasca realitzada durant tots aquests mesos per la comunitat educativa, l’AMPA i les famílies del centre, i agrair als departaments municipals implicats tot el treball fet. Al govern municipal li agraïm les gestions fetes amb la Conselleria per a la represa de les obres. Això sí, seguirem vigilant molt atentament per garantir una execució correcta de les obres. Vetllarem perquè en el futur no torne a produir-se una situació de desinformació com la que va patir la comunitat educativa del centre en gener, i que no es va corregir fins que des de les famílies del centre i des de l’oposició municipal vam exigir públicament transparència i la informació detallada”, ha remarcat el portaveu.

El cap de l’oposició ha conclòs assenyalant que “pensem que no hauríem d’haver arribat a aquest punt, i que el Pla Edificant no pot posar-se en perill. Per això continuarem vigilant tot aquest procés, tant allò referent al CEIP Martínez Valls com a la resta de projectes iniciats o pendents de calendaritzar a Ontinyent, que són els IES L’Estació i Jaume I, el CEIP Vicent Gironés i el Conservatori J.M. Gomis. No hem d’oblidar que l’actual govern de la Generalitat, de PP i Vox, ha retallat 120 milions d’euros per al Pla Edificant en els seus primers pressupostos, el que suposa un 40% menys d’inversió. Davant les retallades i els intents de desmantellar un programa inversor tan important, ens oposarem fermament, i ho denunciarem tantes vegades com siga necessari”.