Nico Calabuig ha assenyalat que “el 28 de març de 2023 ja vam exposar la necessitat d’oferir un suport tècnic municipal a les entitats per a gestionar tràmits i subvencions amb garanties i més facilitat. Ho portàvem al programa electoral i ara hem aconseguit que s’aprove al Ple”
Aquest dijous ha quedat aprovada per unanimitat, durant el Ple Ordinari de novembre, la moció presentada pel grup municipal Compromís per Ontinyent, on es proposava la creació d’una Oficina municipal d’assessorament tècnic a les entitats d’Ontinyent. La iniciativa, defensada en la sessió plenària pel portaveu del grup valencianista i Cap de l’Oposició municipal, Nico Calabuig, incideix en la necessitat d’oferir, a través d’aquesta Oficina, un major suport municipal a la tramitació de documentació i la sol·licitud i justificació de subvencions del món associatiu. El servei estarà integrat per personal tècnic municipal qualificat en aquestes gestions, i comptarà amb una ubicació física dins les dependències municipals per a l’atenció presencial.
En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “amb l’aprovació de la nostra moció, fem un pas endavant molt important de cara a facilitar el dia a dia de les entitats d’Ontinyent. La nostra proposta ha nascut del contacte amb el teixit associatiu de la nostra ciutat, i és fruit d’un procés de fa mesos. El 28 de març de 2023, després d’una enriquidora reunió amb el sector sociosanitari, ja vam exposar en premsa la necessitat d’acompanyar a les entitats de la nostra ciutat i oferir-los el suport tècnic municipal necessari per a tramitar subvencions amb garanties. La proposta era de calat, i per això figura al nostre programa electoral, que vam donar a conéixer en el mes de maig”.
“I si ja era important per si mateixa, l’existència de diferents problemàtiques recents que han afectat entitats de tots els àmbits, en relació amb els tràmits administratius i la justificació de subvencions, ens va fer portar-la a aquest Ple, per tal de fer un punt d’inflexió, i començar a treballar ja en un sistema que oferisca certeses i facilitats al teixit associatiu. Com hem dit en innumerables ocasions, el teixit associatiu d’Ontinyent fa un treball de valor incalculable, i necessita un major suport institucional municipal, tant en forma de subvencions i altres ajudes econòmiques, com també a través de l’assessorament tècnic”, ha exposat Calabuig.
El Cap de l’Oposició ha remarcat que “el següent pas és fer efectiva aquesta Oficina, integrada per personal municipal qualificat en la gestió de subvencions i altres tràmits administratius vinculats al foment de l’activitat del món associatiu. Açò permetrà donar resposta a les necessitats particulars de cada entitat, amb un enfocament personalitzat en cada cas. A més, l’Oficina tindrà un espai físic dins les dependències municipals, garantint l’atenció presencial de totes les entitats”.
“Per a nosaltres és fonamental que el teixit associatiu puga complir amb la transparència i els requisits en matèria de documentació de cara a la concessió i justificació d’ajudes. Entenem que aquests criteris de tramitació són positius i necessaris, ja que garanteixen un repartiment dels diners públics ben fonamentat. Per poder fer-ho possible amb la màxima facilitat per a les associacions, és clau activar aquesta Oficina, i començar a treballar amb totes les garanties i més agilitat”, ha subratllat Nico Calabuig.
El portaveu ha conclòs apuntant que “durant el debat de la proposta al Ple vam acceptar una esmena del grup municipal Socialista, per tal que anualment es realitze des de l’Oficina una formació en matèria de subvencions i gestió de documentació administrativa, dirigida a les entitats. Tots els grups polítics de la Corporació van votar a favor de la nostra proposta, fet que agraïm sincerament. Cal continuar aprofundint en el suport públic de l’Ajuntament a les entitats, ja que açò és clau per a la seua supervivència i creixement. Seguirem treballant propostes útils per solucionar les necessitats reals de les persones i les entitats de la nostra ciutat”.