La moció defensada per Gabriel Portero contempla l’adaptació de diferents espais d’Ontinyent al canvi climàtic a través de més arbrat, fonts i tendals, i l’estudi per ampliar el temps d’obertura de la piscina municipal

Aquest dijous quedava aprovada en el Ple Municipal de setembre la moció presentada pel grup municipal Compromís per Ontinyent, relativa a l’adaptació de la ciutat a l’Emergència climàtica a través de la creació d’una xarxa de refugis climàtics. La proposta del grup valencianista i ecologista, defensada en la sessió plenària pel regidor Gabriel Portero, contempla actuacions com l’ampliació del temps d’obertura de la piscina, que serà estudiat per una comissió específica, la plantació de més arbrat públic, i l’adaptació de diferents espais interiors i exteriors de la ciutat com a refugis climàtics, amb fonts, tendals i altres elements. La moció va comptar amb 16 vots a favor dels grups Compromís, Ens Uneix i Socialista, i 4 abstencions, de Partit Popular i Vox.

En paraules del regidor Gabriel Portero, “celebrem l’aprovació de la nostra moció, ja que el seu objectiu és millorar amb accions concretes la vida de la ciutadania, sobretot la més vulnerable a la calor, i fer d’Ontinyent una ciutat més preparada per a afrontar les conseqüències del canvi climàtic. El debat amb els grups polítics va ser enriquidor, i va permetre constatar que hi havia una certa sintonia entre els diferents partits sobre les propostes que plantejàvem. Per això era important fer un pas endavant i comprometre’ns com a Ajuntament a posar-nos un full de ruta més ambiciós en aquest tema”.

“Des de Compromís per Ontinyent vam acceptar una esmena del grup Ens Uneix, que consistia a crear una comissió encarregada de treballar el punt relatiu a la piscina municipal, en relació amb la demanda prevista i les possibilitats d’ampliar el temps d’obertura actual. Per descomptat, esperem que eixa ampliació siga una realitat, ja que com a Ajuntament hem d’oferir serveis que puguen ajudar a la creació d’hàbits. A més, com ja hem reiterat, aquesta acció també ajudaria a l’esport local vinculat a la natació, i per tant és una mesura beneficiosa a diferents nivells”, ha exposat Portero.

El regidor ha conclòs assenyalant que “agraïm els vots favorables dels grups Ens Uneix i Socialista, i lamentem que Partit Popular i Vox votaren abstenció, després de reconéixer durant el debat que compartien el sentit i les necessitats que recollia la moció. Des de Compromís per Ontinyent farem seguiment de l’aplicació dels acords, i continuarem treballant propostes en positiu que milloren la vida de les ontinyentines i ontinyentins”.