El portaveu de Compromís per Ontinyent ha acompanyat la Consellera d’Educació, Raquel Tamarit, durant la seua visita a l’IES L’Estació, en la qual s’ha posat en valor el paper dels auxiliars de conversa en llengües estrangeres i l’aposta de la Conselleria per la millora dels centres públics, amb 36 milions d’euros d’inversió del Pla Edificant

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat positivament la visita realitzada aquest dimecres a l’IES L’Estació d’Ontinyent per part de la Consellera d’Educació, Raquel Tamarit, acompanyada pel Director General d’Infraestructures educatives, Víctor Garcia, i la Directora General d’Innovació educativa, Reis Gallego. El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha participat en aquesta visita i ha posat en valor l’aposta de la Conselleria d’Educació, amb Compromís al capdavant, per millorar la qualitat educativa d’Ontinyent a través de la inversió en la modernització i ampliació dels centres públics, i l’impuls a les llengües, amb l’ampliació dels auxiliars de conversa en els instituts i la creació d’una Escola Oficial d’Idiomes pròpia per a Ontinyent i la Vall d’Albaida.

En paraules de Nico Calabuig, “una vegada més hem pogut constatar el bon treball que realitza la Conselleria d’Educació, encapçalada per la companya de Compromís Raquel Tamarit, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Ontinyent i les comunitats educatives, per millorar i modernitzar totes les instal·lacions educatives públiques de la ciutat. El Pla Edificant, finançat per la Conselleria d’Educació, està invertint i invertirà fins a 36 milions d’euros per a obres de millora, modernització o ampliació en tots els centres públics d’Ontinyent. Entre aquests projectes es troba el de l’IES Estació, amb una inversió que superarà els 17 milions d’euros per a la construcció del nou centre”.

“Aquestes obres, que continuen fent passos endavant per a ser una realitat, unides a les actuacions en marxa al CEIP Martínez Valls i el CEIP Bonavista, les accions que ja s’han realitzat, i les que estan previstes en els pròxims anys, entre elles la reforma integral i ampliació del Conservatori Professional de Música ‘Josep Melcior Gomis’, suposaran una autèntica revolució en la millora de la qualitat educativa i la modernització de les infraestructures educatives a la nostra ciutat. Estem davant una inversió històrica, que afecta a tots els centres públics i permetrà afrontar amb garanties els reptes educatius que tenim per davant”, ha apuntat Calabuig.

El portaveu del grup valencianista també ha subratllat que “a més, hem pogut conéixer de primera mà el valor del programa d’auxiliars de conversa en llengües estrangeres que impulsa la Conselleria en col·laboració amb l’Estat. En aquests anys, els auxiliars als centres educatius del País Valencià s’han duplicat gràcies a la tasca realitzada des de la Conselleria d’Educació. Aquest programa té un paper clau a l’hora d’oferir a l’alumnat una formació en expressió oral de llengües com l’anglés, el francés o altres”.

“Reforçar la parla i incentivar a l’alumnat a treballar la llengua oral en l’aula de l’institut, sense importar les possibilitats econòmiques de cadascú per a costejar-se formació externa, permet aprofundir en la idea d’una educació equitativa i de qualitat per a totes les persones. És una experiència enriquidora per als i les estudiants, el professorat i també per a les persones que actuen com a auxiliars de conversa”, ha exposat Calabuig.

El portaveu també ha destacat que “i si parlem de l’impuls de les llengües, una fita clau és l’obertura d’una seu pròpia de l’Escola Oficial d’Idiomes per a Ontinyent i la Vall d’Albaida, que s’ha produït enguany. L’EOI de la Vall d’Albaida ‘Empar Granell’, impulsada des de la Conselleria d’Educació, ha permés apropar la formació en idiomes per a persones de totes les edats i fer els primers passos per a continuar ampliant l’oferta educativa en la nostra ciutat”.

Nico Calabuig ha conclòs apuntant que “agraïm a la Consellera Raquel Tamarit i tot el seu equip la gran tasca realitzada per a continuar millorant dia a dia a Ontinyent un àmbit tan important per a la societat com és l’educació. Moltes generacions d’ontinyentines i ontinyentins podran gaudir d’eixes millores i accedir a una formació de qualitat gràcies a la voluntat, les ganes i l’aposta inversora d’aquesta Conselleria, liderada per Compromís”.