La diputada Mònica Àlvaro ha registrat, a proposta del portaveu de Compromís per Ontinyent, un escrit amb preguntes dirigit a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació per conéixer els detalls relatius a la retransmissió d’un dels principals actes dels Moros i Cristians d’Ontinyent

Aquest dilluns, a iniciativa del portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, la diputada i membre de la Comissió de Ràdio Televisió Valenciana a les Corts Valencianes, Mònica Àlvaro, ha registrat al parlament valencià un escrit amb preguntes adreçat al Director General de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, respecte a la retransmissió d’enguany de l’Entrada de Moros i Cristians d’Ontinyent a través de la televisió pública valenciana, À Punt. Les preguntes se centren a concretar si es realitzarà o no la retransmissió, com s’ha fet anteriorment, quin seria el motiu de la no transmissió, i si aquest fora la manca de personal, si s’ha previst fer ús dels mitjans locals i comarcals per a cobrir l’esdeveniment, tal com preveu la llei.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “davant la possibilitat que s’ha publicat de no comptar amb la retransmissió de l’Entrada de Moros i Cristians d’Ontinyent d’enguany a la televisió pública valenciana, À Punt, hem traslladat en col·laboració amb la diputada de Compromís a Les Corts Valencianes, Mònica Àlvaro, un llistat de preguntes adreçades al Director General de la Corporació, per tal que aclarisca els motius d’aquesta decisió, així com l’existència o no d’una previsió suficient per a garantir la retransmissió a través de comptar amb mitjans d’àmbit local i comarcal que puguen dur a terme l’emissió, en cas de falta de personal propi”.

“Considerem molt important que l’Entrada, l’acte amb més projecció de les nostres festes, continue sent oferida, com ve fent-se des de fa molts anys, a través de la televisió pública valenciana, que se sintonitza a tot el País Valencià i contribueix a engrandir la nostra Festa. Després de dos anys sense festes, comptar amb aquesta retransmissió enguany és més rellevant encara. A més d’arribar a totes les valencianes i valencians, i a qualsevol persona a través d’Internet, aquesta retransmissió apropa els nostres Moros i Cristians a totes aquelles persones d’Ontinyent que per qualsevol motiu no puguen acostar-se a viure-la a peu de carrer”, ha manifestat Calabuig.

El portaveu ha subratllat que “per tot això, hem traslladat aquest escrit a Les Corts a través de la nostra diputada Mònica Àlvaro, ja que considerem prioritari que es replantege la decisió anunciada. La nostra Festa, d’Interés Turístic Nacional, i en tràmits per a ser-ho de forma Internacional, mereix ocupar la programació en directe de la televisió pública valenciana la vesprada i la nit del pròxim 26 d’agost. Fa molts mesos que se sap quina és la data d’aquest esdeveniment, i considerem que hi ha hagut temps suficient per a coordinar la retransmissió i preparar la dotació de personal necessària per a realitzar-la. Agraïm a Mònica Àlvaro el seu treball i predisposició a col·laborar per posar aquest tema com una prioritat a Les Corts. Des de Compromís seguirem insistint en aquest sentit i demanant explicacions en cas d’una resposta poc convincent al respecte”.