El regidor Nico Calabuig i la junta de SOC es reunien divendres per tractar temes com l’arbitratge de Consum o la venda per Internet

El passat divendres tenia lloc una reunió de treball entre el regidor de Consum, Nico Calabuig, el tècnic de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) d’Ontinyent, Josep Antoni Gramaje, la presidenta de SOC Ontinyent Serveis i Comerç, Marisa Bernabeu, així com Lola Figuera i Raquel Murillo, membres de la junta directiva de l’associació. A la trobada es van tractar temes relacionats amb l’atenció a les persones consumidores, com l’adhesió dels comerços a sistemes d’arbitratge per a dirimir incidències i millorar la confiança en els establiments, la normativa en relació amb descomptes i devolucions, o les particularitats de la venda per Internet.

El regidor de Consum, Nico Calabuig, assenyalava que “la reunió ha sigut molt útil i productiva. Tant la regidoria com SOC Ontinyent hem coincidit en la importància d’implementar i donar a conéixer totes les eines per a millorar l’atenció als consumidors i consumidores. Bona prova d’açò és l’interés de l’associació en apropar-se als sistemes d’arbitratge de Consum, que permeten donar resposta a incidències en la compravenda d’una manera transparent, posant-les en mans d’una mediació que resol el cas, i evitant o reduint els casos que arriben a la via judicial. Participar d’aquests sistemes i obtindre els corresponents distintius per als comerços suposa una voluntat de resoldre possibles incidències de forma dialogada. Això dona seguretat al consumidor i, per tant, és molt positiu també per als comerços, perquè ajuda a reforçar la confiança dels consumidors i consumidores en els establiments locals”.

“A més, també hem aprofundit en aquelles qüestions relacionades amb descomptes i devolucions, incidint en la importància d’informar de forma clara de quines promocions o aspectes ofereix cada comerç de forma particular. Pel que fa a la venda en línia, també té particularitats com les devolucions a través del dret a desistiment, o l’aplicació de diferent regulació en funció dels països on es puga efectuar la compra, ja siga el marc europeu o altres zones. Tots aquests aspectes són fonamentals per a oferir una experiència més satisfactòria a les persones consumidores”, exposava Calabuig.

El regidor també manifestava que “hem considerat molt oportú elaborar uns materials informatius que arribaran en els pròxims mesos a tots els comerços d’Ontinyent, amb l’objectiu de recopilar dades, llocs web i altres aspectes del consum que permeten resoldre de forma senzilla i clara situacions que sorgeixen en el dia a dia del sector. Des de la regidoria també volem facilitar les coses als comerços locals per tal d’enfortir el seu posicionament i millorar la seua relació amb consumidores i consumidors”.

Per la seua banda, la presidenta de SOC Ontinyent, Marisa Bernabeu, també valorava positivament la trobada, subratllant que “és fonamental la col·laboració estreta entre les associacions representatives del comerç local i l’ajuntament. Millorar cada dia en l’atenció als consumidors ens ajuda i ens fa avançar com a comerços i serveis. Per això cal seguir implementant totes les ferramentes al nostre abast que milloren eixa atenció. Estem molt satisfetes amb el resultat de la reunió, ha sigut molt productiva”.