El portaveu ha assenyalat que “l’Escola Oficial d’Idiomes Empar Granell ja té en marxa el seu primer procés d’admissió i matrícula. L’aposta de Compromís en la Conselleria d’Educació ha donat resposta a una reivindicació històrica, apropant l’oferta educativa d’idiomes a Ontinyent i la Vall d’Albaida”

Aquest dilluns, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha destacat la posada en marxa definitiva de l’Escola Oficial d’Idiomes de la Vall d’Albaida – Empar Granell, que té obert el procés d’admissió per al curs 2022-2023 des del 20 de juny fins al 4 de juliol. El portaveu valencianista, Nico Calabuig, ha explicat la importància de comptar amb aquesta EOI pròpia i independent per a Ontinyent i la comarca, fruit de l’aposta del Conseller Vicent Marzà i la Consellera Raquel Tamarit, així com tot l’equip de la Conselleria d’Educació, per donar resposta a una reivindicació històrica.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “Ontinyent continua millorant la seua oferta i qualitat educativa, en aquest cas, en relació amb l’estudi d’idiomes, de la mà de la Conselleria d’Educació, que dirigeix la Consellera i companya de Compromís, Raquel Tamarit. La nostra ciutat i tota la Vall d’Albaida continuen sumant serveis en matèria educativa, com és el cas d’aquesta Escola Oficial d’Idiomes pròpia i independent de la de Xàtiva, que suposa l’ampliació de l’oferta i un major apropament dels ensenyaments en diferents llengües a casa nostra”.

Calabuig ha exposat que “en eixe sentit, l’EOI de la Vall d’Albaida Empar Granell tindrà capacitat per a 900 places, donarà servei als 34 municipis de la comarca, amb un pes poblacional superior als 85.000 habitants, i oferirà estudis de valencià (nivell C1 i C2), anglés (A2, B1, B2 i C1), francés (A2 i B1) i alemany (A2 i B1). Fins hui mateix, el primer període d’admissió d’alumnat continua obert, i des de la mateixa EOI Empar Granell s’ha expressat la il·lusió i ganes de començar el nou curs com a EOI independent, en les instal·lacions de l’IES Pou Clar d’Ontinyent”.

“El treball de la Conselleria d’Educació per a donar resposta a aquesta necessitat de la nostra ciutat i la comarca suposa que, en un moment de reducció i trasllat d’altres serveis, l’oferta educativa s’amplie i es flexibilitze amb l’obertura d’aquesta nova seu pròpia. Un fet que constata la bona gestió i l’aposta pels serveis de proximitat per part de les Conselleries liderades per Compromís al Govern Valencià”, ha conclòs Calabuig.