El portaveu de Compromís per Ontinyent ha subratllat “l’aposta de la Conselleria d’Educació per la modernització dels centres públics d’Ontinyent, amb vora 30 milions d’euros d’inversió total en la ciutat dins el Pla Edificant”

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat positivament la visita realitzada aquest dimarts pel Director General d’Infraestructures Educatives de la Generalitat Valenciana, Víctor Garcia (Compromís), qui ha conegut de primera mà el ritme de les obres dels CEIP Martínez Valls i Bonavista d’Ontinyent. El portaveu del grup municipal, Nico Calabuig, qui ha acompanyat a Garcia en les visites, ha incidit en la importància d’aquestes inversions, per valor de 4,8 milions d’euros, que permetran modernitzar i ampliar dos centres fonamentals per als barris de Sant Josep i Sant Rafael, i ha destacat la transformació que està vivint Ontinyent gràcies als vora 30 milions d’euros d’inversió total del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació a la ciutat.

En paraules de Nico Calabuig, “Ontinyent continua fent passos endavant en la millora de les infraestructures educatives públiques gràcies a la inversió de la Conselleria d’Educació, que lidera la Consellera i companya de Compromís, Raquel Tamarit. Hui hem pogut comprovar de primera mà eixa transformació amb les visites als dos centres que tenen obres en marxa ara mateix. En el cas del CEIP Martínez Valls, la inversió total és de 2,1 milions d’euros, i està suposant la construcció d’un nou gimnàs, la modernització de l’aulari infantil, així com actuacions de millora de l’eficiència energètica”.

“Pel que fa al CEIP Bonavista, la inversió total actual ascendeix a 2,6 milions d’euros, i està fent possible la construcció d’un nou aulari d’infantil, reivindicat durant tants anys per la comunitat educativa del centre, així com altres actuacions per a la millora de l’eficiència energètica, entre elles el canvi de les finestres”, ha assenyalat Calabuig.

Nico Calabuig ha subratllat que “aquestes dos inversions, junt amb les actuacions de millora en tots els centres públics de la ciutat, incloses la construcció del nou IES L’Estació i la reforma integral i ampliació del Conservatori Professional de Música, suposen una inversió de vora 30 milions d’euros, procedents de la Conselleria d’Educació. L’impacte d’aquestes actuacions permetrà gaudir d’una millor qualitat educativa a moltes generacions presents i futures, i això és fonamental per al progrés de la nostra societat”.

Calabuig ha volgut recordar que “no fa massa anys, les notícies que arribaven als col·legis públics d’Ontinyent per part de la Generalitat governada per la majoria absoluta del PP eren les retallades de professorat i el tancament d’unitats educatives. Ara, amb l’actual Govern Valencià del Botànic i amb Compromís al capdavant de la Conselleria d’Educació, Ontinyent està veient per fi realitzades reivindicacions històriques en matèria d’infraestructures educatives, gràcies a l’aposta inversora de la Generalitat Valenciana i el treball conjunt en col·laboració amb l’Ajuntament d’Ontinyent, les direccions dels centres i tota la comunitat educativa”.

Nico Calabuig també ha volgut expressar “l’agraïment a l’alumnat, el professorat i les famílies per la seua comprensió mentre duren les obres, que impliquen desenvolupar l’activitat educativa en aularis prefabricats o desplaçar-se a altres centres. Som conscients que açò suposa un esforç per a totes i tots, i per això també s’ha treballat en modernitzar el model d’aules prefabricades, així com dotar-les d’uns equipaments molt més complets, ben diferents als antics barracons que molts hem conegut en el passat”.

El portaveu de Compromís per Ontinyent ha conclòs apuntant que “agraïm al Director General Víctor Garcia, a la Consellera Raquel Tamarit, a l’anterior Conseller Vicent Marzà, així com a tot l’equip de la Conselleria d’Educació, el seu treball i dedicació per tal de millorar, modernitzar i adaptar als reptes futurs tots els centres educatius públics d’Ontinyent”.