El regidor Nico Calabuig i la regidora M. Àngels Moreno van tractar amb la Junta de l’Associació Veïnal la manca d’inversions municipals al barri, la necessitat d’obres de manteniment en voreres i accessos, o els problemes de seguretat viària i il·luminació al Camí del Llombo

Aquest dimarts se celebrava al Centre Cívic i seu de l’Associació Veïnal del Llombo una reunió de treball entre Nico Calabuig i M. Àngels Moreno, portaveu i regidora de Compromís per Ontinyent, i diversos membres de la junta de l’Associació Veïnal del barri. La trobada va servir per a fer balanç dels vora tres anys de legislatura i comentar diferents demandes i necessitats. Entre elles, la manca d’inversions municipals significatives al barri, diferents actuacions pendents en el traçat urbà, problemes de seguretat viària i il·luminació al Camí del Llombo, la necessitat d’obres de manteniment en voreres o l’obertura del Carrer Monges Carmelites.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “valorem molt positivament aquesta trobada amb membres de la junta de l’Associació Veïnal del Llombo, que ens han traslladat diferents inquietuds que afecten a tot el barri. Entre elles, constatem l’absència d’inversions destacables per part de l’Ajuntament en el Llombo, més enllà del Campus universitari o la rotonda de Torrefiel, que venen de legislatures anteriors i finançades per altres administracions. En aquest sentit, el Llombo té demandes històriques que contribuirien a facilitar els desplaçaments de forma més fluida, com l’accés al pàrquing de Sant Jaume des de l’avinguda Torrefiel, o l’obertura del carrer Monges Carmelites fins a connectar-lo amb la zona del Salt del Bou”.

“En aquesta línia, també és una reivindicació la necessitat de construir un accés adequat a l’aparcament de la Universitat des de l’avinguda Torrefiel. L’actual, que és una vorera en pendent, es va instal·lar com a provisional, però no s’ha modificat amb el pas del temps. Tenint en compte el trànsit de vehicles i bicicletes de la zona, caldria abordar aquesta connexió entre l’avinguda i l’aparcament per a fer-la més segura per a totes les persones”, exposava Calabuig.

El portaveu també apuntava que “a més, l’espai del Centre Cívic del Llombo està començant a quedar massa limitat per als diferents usos i iniciatives que alberga. Per tant, seria important explorar possibilitats de nous espais o l’ampliació dels existents, per a poder compaginar més fàcilment les diferents activitats que es realitzen al centre. Açò suposaria una major interacció social en les activitats, permetria aprofundir en l’envelliment actiu de les persones jubilades, i garantiria uns horaris i espais suficients i adequats perquè l’Associació Veïnal i els diferents col·lectius que participen al Centre Cívic desenvolupen les seues accions còmodament i continuen oferint serveis al barri i a totes les persones que hi viuen”.

La regidora i portaveu adjunta, M. Àngels Moreno, assenyalava que “compartim amb la junta de l’Associació Veïnal la urgència de tractar els problemes de seguretat viària que es produeixen al Camí del Llombo, que connecta el carrer Rafael Sanchis Seguí i el Poliesportiu. L’Associació Veïnal fa temps que reclama que s’il·lumine la zona i només s’autoritze un sentit de la circulació. Actualment es produeixen situacions de perill pel solapament de vehicles a motor en els dos sentits o l’arraconament a les vores del camí dels vianants i ciclistes, sobretot quan es fa fosc. Aquesta via es de preferència per a persones i bicicletes i s’ha de garantir que transiten amb seguretat”.

Moreno també subratllava que “el barri també necessita diferents actuacions bàsiques i urgents de manteniment. Carrers com l’avinguda Almaig, el carrer Jaume I o el Monges Carmelites tenen gran quantitat de rajoles soltes, o fins i tot trencades, a les voreres. Açò dificulta el pas de vianants i suposa un perill de caiguda, sobretot per a persones majors. És completament prioritari tindre les voreres en condicions als nostres barris. Com ja hem dit diverses vegades, es tracta d’actuacions que l’Ajuntament ha de fer obligatòriament, ja que és la seua responsabilitat vetllar pel bon estat dels carrers. No són mesures que hagen de ser refrendades per processos de participació ciutadana, com ha ocorregut amb anterioritat, sinó que s’han d’efectuar d’ofici per part de l’Ajuntament. És de sentit comú”.

Des de Compromís per Ontinyent concloïen manifestant que “agraïm als membres de la junta de l’Associació Veïnal del Llombo la seua atenció i implicació. Cal que treballem de la mà de tot el teixit veïnal per a millorar dia a dia la nostra ciutat. Les reivindicacions i peticions han de ser escoltades per l’Ajuntament i abordades de forma dialogada, ja que són els veïns i veïnes qui cada dia conviuen amb eixes necessitats. Des de Compromís per Ontinyent continuarem treballant per millorar la qualitat de vida de totes les ontinyentines i ontinyentins”.