Nico Calabuig ha insistit en la necessitat de “realitzar una gestió econòmica responsable, que escolte i tinga en compte allò que ha demanat la ciutadania a l’hora de prioritzar les inversions. El Pressupost Municipal ha de ser un reflex de la voluntat ciutadana respecte als projectes de ciutat”

Compromís per Ontinyent condicionarà el sentit del seu vot en el Pressupost Municipal a la realització i el compliment de tots els projectes pendents d’Ontinyent Participa d’anys anteriors. Així ho han exposat el regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola aquest dimecres en una roda de premsa en la qual han incidit en la urgència d’adoptar una gestió econòmica responsable dels recursos, que escolte les demandes de la ciutadania a l’hora de prioritzar les actuacions a realitzar en el Pressupost.

En paraules del regidor i portaveu, Nico Calabuig, “des de Compromís per Ontinyent tenim molt clar que allò que expressa la ciutadania ha d’acomplir-se i fer-se realitat de forma prioritària. Per això condicionarem el nostre vot al Pressupost Municipal 2022 de l’Ajuntament d’Ontinyent al compliment i la realització de tots els projectes i obres pendents d’Ontinyent Participa, així com aquells dels quals es va votar la redacció del projecte. En tots els casos queda molt clara la voluntat de la ciutadania, i el Pressupost ha de ser un reflex d’aquestes prioritats ciutadanes. No ho diem nosaltres, ho han expressat les ontinyentines i ontinyentins en aquests últims anys”.

“És necessària una gestió econòmica responsable dels recursos públics, que escolte les demandes ciutadanes i les ubique com a prioritats a l’hora de fer inversions i executar actuacions. Per davant d’altres projectes que puguen plantejar-se per part del govern municipal ha d’estar allò que la gent ha votat, i que porta anys sense acomplir-se. Ontinyent ha demanat un espai definitiu per a grans concerts i festivals, una coberta nova per al seu Mercat municipal i la millora de l’accés de vianants de l’Estació al Cementeri, projectes dels quals no tenim ni una notícia. Així mateix, també està pendent que comencen les obres per a una millora dels Jardins de la Glorieta i la reurbanització del carrer Sant Antoni, que sembla ser l’única intervenció que a hores d’ara s’ha tret a licitació”, ha apuntat Calabuig.

El portaveu també ha subratllat que “totes aquestes obres no són voluntàries o prescindibles, sinó d’obligat compliment. I, malauradament, fa massa temps que les estem esperant. Per eixe motiu insistim en la seua execució en l’any 2022 i condicionem el nostre vot a què açò quede recollit en partides concretes al Pressupost”.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha assenyalat que “el Pressupost Municipal és l’aspecte més important que debatem i votem, ja que marca el desenvolupament de les polítiques i inversions de la nostra ciutat per a tot un any. Com hem dit, cal una gestió econòmica responsable que escolte les demandes ciutadanes i les materialitze de forma prioritària. És necessari definir un ordre de prioritats clar en matèria d’inversions i actuacions, i a hores d’ara no el veiem”.

Alberola ha exposat que “la mostra més evident d’eixa absència en l’ordre de prioritats són els constants canvis que pateix el Pressupost actual. No podem convertir les reiterades modificacions de crèdit en el comodí per a canviar al gust del govern municipal el conjunt d’inversions i polítiques que entre totes i tots vam acordar i aprovar fa vora un any. Si no tenim en compte les prioritats de la ciutadania i el camí que volem seguir com a ciutat respecte a les inversions i actuacions, estarem perdent el temps i els recursos”.

“Des de Compromís tenim molt clara la nostra posició, que és de sentit comú, i no renunciarem a ella a l’hora de reunir-nos i dialogar el projecte de Pressupost que prepara el govern municipal. Aquesta és una de les qüestions que volem posar sobre la taula en aquest procés de negociació”, ha conclòs la regidora.