El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han acompanyat al Secretari Autonòmic d’Innovació, Jordi Juan, i la Directora General d’Innovació, Sonia Tirado, durant la seua visita a les empreses d’Ontinyent Mila-Rosa i Inaltech, beneficiàries d’ajudes a la innovació per part de la Generalitat Valenciana

Aquest dijous ha tingut lloc una visita a les empreses ontinyentines Mila-Rosa i Inaltech per part del Secretari Autonòmic d’Innovació i Transformació Digital, Jordi Juan, i la Directora General d’Innovació, Sonia Tirado, ambdós membres de Compromís al Govern Valencià. El regidor i la regidora de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig i Paloma Alberola, han acompanyat als dos representants de la Generalitat Valenciana durant el seu recorregut per aquestes dues empreses, que són una mostra de les moltes empreses ontinyentines que han posat en marxa projectes de reconversió. En aquests dos casos, les iniciatives desenvolupades els han fet meréixer una ajuda a la innovació per part del Govern Valencià.

La visita a l’empresa Mila-Rosa ha permés conéixer de prop la fabricació de mascaretes de primera qualitat, mentre que a Inaltech s’han exposat diferents dispositius de desinfecció i protecció ideats i materialitzats per l’empresa.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “aquestes dues visites ens han permés conéixer des de dins el caràcter innovador i emprenedor d’aquestes dues empreses de la nostra ciutat, que ha sigut mereixedor del reconeixement i les ajudes del Govern Valencià. Hem comprovat de primera mà la capacitat innovadora d’aquestes dues empreses de cara a convertir una pandèmia mundial en una oportunitat de desenvolupar i oferir productes per a la protecció de la salut de les persones”.

Així mateix, Calabuig ha destacat “l’aposta del Govern Valencià per aquestes idees i projectes, a través d’ajudes a la innovació com les rebudes per Mila-Rosa i Inaltech. Aquest clima de col·laboració i suport de la Generalitat contribueix a què aquests projectes de reconversió puguen ser un èxit. En eixe sentit, la confiança dipositada en les nostres empreses pel Govern Valencià contribueix a consolidar la indústria, relocalitzar-la, i acompanyar-la en els nous reptes innovadors a què s’enfronta”.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha incidit en “la importància de relocalitzar aquesta producció industrial, com a sinònim també del manteniment i creació de llocs de treball que siguen estables i puguen contribuir a la millora econòmica de la nostra ciutat i el seu voltant”.

Alberola ha apuntat, a més, que “l’impuls d’aquestes ajudes a la innovació se suma a les subvencions destinades a la reconversió de la producció, desenvolupades des de la Conselleria d’Economia Sostenible, que lidera el nostre company Rafa Climent. D’aquesta manera, a través de diferents mesures de suport, les empreses poden continuar sent ambicioses i innovadores gràcies a la tasca de les seues treballadores i treballadors, i contribuir a desenvolupar un teixit econòmic més robust, que repercuteix positivament en la nostra ciutat”.

Des de Compromís per Ontinyent han conclòs agraint “a Jordi Juan i Sonia Tirado la seua visita a Ontinyent i a aquestes empreses, i als gerents i la plantilla de treballadors i treballadores de Mila-Rosa i Inaltech la seua dedicació cada dia, i l’atenció prestada durant la visita”.