Nico Calabuig i Paloma Alberola han recordat que “des del primer moment que es va plantejar la municipalització del servei de bus urbà, vam insistir en la necessitat de comptar amb vehicles més sostenibles per a prestar el servei, sobretot en una ciutat que ha declarat l’Emergència Climàtica, a proposta de Compromís”

Aquest dilluns, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat positivament l’anunci sobre l’inici del procés de licitació per adquirir dos minibusos urbans per part de l’Ajuntament d’Ontinyent. El grup valencianista i ecologista ha destacat la necessitat de dotar el servei de bus urbà de nous vehicles, més eficients i sostenibles, tal com han demanat el regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola en repetides ocasions durant els últims mesos.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “aquesta notícia ens apropa a un Ontinyent més sostenible. Des del primer moment que es va plantejar la municipalització del servei de bus urbà, el grup Compromís vam demanar al govern municipal una aposta ferma per adquirir nous vehicles que substituïren als actuals, molt més antics i contaminants, com ja alertava el seu anterior propietari. Hem reclamat reiteradament que s’oferisca un servei de bus urbà més digne i sostenible, com mereix la nostra ciutadania, i sembla que no anàvem desencaminats i finalment se’ns ha fet cas”.

Calabuig ha incidit en què “una ciutat com Ontinyent, que ha declarat l’Emergència Climàtica a proposta de Compromís, havia de tindre com a prioritat renovar els actuals autobusos urbans, que estan patint moltes reparacions, fruit de la seua antiguitat, i que són considerablement més contaminants”.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha destacat la importància de les inversions de diverses institucions en projectes de sostenibilitat a Ontinyent. “Aquest projecte d’adquisició de minibusos urbans serà cofinançat amb Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER). Gràcies a les inversions de diverses institucions, com la Unió Europea en aquest cas, o la Generalitat Valenciana a través de diverses Conselleries, estem avançant cap a un Ontinyent més sostenible i respectuós amb el medi ambient. Prova d’això són les inversions de la Conselleria d’Economia, a través de l’IVACE, en diferents mesures vinculades amb el foment i l’ús de la bicicleta, o la construcció del nou col·lector d’aigües d’Ontinyent, una forta inversió a càrrec de la Conselleria de Medi Ambient”.