El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han incidit en “la necessitat de continuar apostant pel programa Ontinyent Participa, a través del qual la ciutadania expressa activament quin Ontinyent vol per al futur.  De moment seguim sense novetats sobre l’edició de 2020, que ja hauria d’haver-se convocat fa molts mesos, seguint el calendari habitual del programa, i a més, també queden pendents de realització algunes propostes escollides en anteriors edicions”

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat positivament aquest dimarts l’adjudicació de la redacció del projecte per a reurbanitzar el carrer Sant Antoni de la ciutat. El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han destacat la importància d’abordar un projecte com aquest, que va ser la tercera proposta més votada d’Ontinyent Participa 2018, celebrat l’any 2017. A més, des del grup valencianista també s’ha volgut recordar a La Vall ens Uneix, partit que governa Ontinyent amb majoria absoluta, que la realització d’Ontinyent Participa 2020 encara està pendent, a punt d’arribar a la meitat de l’any.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “celebrem aquesta bona notícia sobre l’adjudicació de la redacció del projecte. Des de Compromís per Ontinyent sempre estem oberts a destacar aquelles actuacions del govern municipal que són positives per al poble. Considerem que posar en marxa el projecte del carrer Sant Antoni era prioritari, tal com hem reivindicat en diverses ocasions, ja que la ciutadania ja va expressar en 2017 la seua voluntat perquè s’actuara en la zona, per donar prioritat als vianants i urbanitzar adequadament el carrer, cuidant els elements patrimonials que el formen”.

Calabuig ha destacat que “aquest projecte del carrer Sant Antoni, i tants altres que parteixen de les propostes de la ciutadania i els col·lectius, poden ser una realitat si continua desenvolupant-se cada any Ontinyent Participa. A hores d’ara, a punt d’arribar a la meitat de l’any, seguim sense novetats sobre Ontinyent Participa 2020, que ja hauria d’haver-se convocat fa molts mesos, seguint el calendari habitual del programa. Per a Compromís per Ontinyent és irrenunciable que seguim aprofundint en la participació ciutadana i en un programa tan útil i exitós com aquest, per això vam presentar el passat mes de novembre una moció al Ple de l’Ajuntament que tenia com a objectius reforçar i consolidar el programa, així com garantir el compliment de totes les propostes i obres escollides per la gent en edicions anteriors. Malauradament, la majoria absoluta de La Vall ens Uneix no va voler votar-la a favor”.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha recordat aquests projectes pendents, “com és la substitució de la coberta del mercat municipal, tercera proposta més votada en Ontinyent Participa 2019, celebrat l’any 2018, o la creació d’un espai definitiu per realitzar concerts, festivals i altres activitats, que va ser la proposta més votada d’Ontinyent Participa 2018, celebrat l’any 2017. Altres projectes, com el de La Glorieta, l’execució del qual va arrancar amb desencerts, esperem que avance per bon camí, respectant el patrimoni i cuidant tot allò que fa d’aquest espai un punt cèntric i emblemàtic d’Ontinyent”.

Alberola ha incidit també en el valor de la moció presentada per la formació valencianista el passat novembre, ja que “no només contemplava un compromís amb la realització de les obres pendents, sinó que plantejava formes d’estabilitzar el programa, per exemple garantint la votació de les propostes a principis de l’últim trimestre de l’any, per poder reflectir les actuacions a realitzar en el següent pressupost municipal. A més, també s’incidia en els processos d’informació, discussió i participació previs a la votació, i la seua avaluació posterior”.

Des de Compromís per Ontinyent han conclòs apuntant que “esperem que aquesta notícia sobre el projecte del carrer Sant Antoni siga el primer de molts passos per a complir tots els projectes pendents i finalitzar els que estan en execució. Cal recordar que Ontinyent Participa és un procés de participació ciutadana que vam encetar amb el Govern d’Ontinyent 2011-2015, conformat per Compromís, Partit Socialista i Esquerra Unida. Per tant, com a impulsors del projecte en els seus inicis, ens sentim amb la responsabilitat de defensar la seua existència i plena utilitat per a construir la ciutat que volem entre totes i tots. Per això, seguirem insistint en la necessitat de convocar Ontinyent Participa 2020, i persistirem en intentar treballar conjuntament per dotar de millores un projecte de participació ciutadana tan valuós com aquest”.