Els impulsors del Pacte, el Partit Socialista, Compromís i Esquerra Unida, han assenyalat que totes les forces polítiques que en l’anterior pacte no es van unir o encara no existien estan convidades formalment des del passat dijous, i que alguna d’elles ja ha manifestat la seua voluntat de participar en la trobada del pròxim dilluns, 1 de juny. Així mateix, s’han produït les primeres confirmacions per part d’associacions i col·lectius sociosanitaris.

A una setmana per a la trobada per videoconferència que servirà com a convocatòria del Pacte per la Sanitat, els partits impulsors del Pacte, el Partit Socialista, Compromís i Esquerra Unida, han valorat positivament les primeres confirmacions a participar en la reunió per part de col·lectius socials i partits polítics.

En aquest sentit, els partits impulsors del Pacte han incidit en què “totes les forces polítiques que no formaven part del Pacte per la Sanitat en el passat, ja fóra perquè no es van unir o perquè no existien encara, van ser convocades a aquesta reunió a través d’una carta per correu electrònic enviada el passat dijous. Esperem que la seua resposta a la invitació siga afirmativa, ja que necessitem la participació i aportacions de totes les forces polítiques. Fins al moment, una d’elles ja ha confirmat la participació, i ens agradaria que ho feren totes, perquè el nostre objectiu és aconseguir la màxima unitat social i política possible al voltant del Pacte”.

En la mateixa línia, des del Partit Socialista, Compromís i Esquerra Unida s’ha destacat que “de moment, aquesta convocatòria és l’única que s’ha enviat formalment a tots els partits democràtics, tant aquells que formaven part en aquell moment del Pacte, com aquells que no en formaven part o que s’han creat posteriorment. Per això, considerem que l’eina més oberta i participativa és aquesta, ja que permet la implicació tant de les forces polítiques democràtiques que tenen representació municipal com d’aquelles que ara mateix no la tenen però també poden aportar una visió molt valuosa sobre els serveis sociosanitaris que Ontinyent i la comarca necessitem. És l’hora d’escoltar a tot el món i no entrar en una batalla per protagonismes que no interessen a la ciutadania”.

Per altra banda, també han confirmat la seua participació en la trobada del pròxim dilluns, 1 de juny, algunes associacions que van participar en el Pacte posat en marxa en 2007. “Estem molt contents d’haver rebut les primeres confirmacions per part del teixit social i associatiu. És el moment de donar protagonisme a totes les entitats i col·lectius que tenen moltes reivindicacions legítimes que han de ser escoltades i convertides en objectius comuns per al futur d’Ontinyent i la Vall d’Albaida. Eixe és l’esperit amb què reiniciem aquest Pacte. A més, tota aquella entitat o associació que no haja rebut la convocatòria per qüestions logístiques però vulga unir-se al nou Pacte, només ens ho ha de manifestar i de forma immediata serà formalment convidada” han apuntat des del Partit Socialista, Compromís i Esquerra Unida.

Les tres formacions polítiques han incidit de nou en els motius de la convocatòria, després que s’haja produït alguna polèmica al respecte. Així, han apuntat que “nosaltres no volem entrar en cap polèmica ni creiem que siga moment d’una guerra partidista. En 2007 el Partit Socialista, Compromís i Esquerra Unida vam posar en marxa aquest Pacte, que tenia com a objectiu fonamental reivindicar un nou Hospital modern i amb una cartera de serveis adient per a la nostra ciutat i comarca. Ara eixe objectiu està complint-se poc a poc, gràcies a l’aposta de la Generalitat Valenciana i a tots els esforços que el teixit associatiu i la societat civil van fer durant anys”. 

“En cap cas els partits que subscrivim aquest pacte posem en dubte la tasca de la Conselleria de Sanitat. L’objectiu del Pacte no és l’enfrontament amb el Govern Valencià ni amb ningú, sinó la creació d’un nou espai de consens i diàleg a escala local i comarcal que canalitze les necessitats sociosanitàries que tenim i ens permeta parlar-les amb la Conselleria de Sanitat des d’una posició col·laborativa. Perquè afortunadament, amb el canvi polític a la Generalitat Valenciana, l’actitud del Govern Valencià cap a Ontinyent, la comarca i les necessitats de la nostra gent és molt més receptiva, tal com evidencien les nombroses inversions que per fi s’estan realitzant, i que ens corresponen per justícia”, han conclòs.