Les tres formacions polítiques fundadores del Pacte per la Sanitat en 2007 i membres de l’actual Govern Valencià, que està construint l’hospital, han tornat a convocar el Pacte per al dilluns 1 de juny a través de videoconferència. L’objectiu és actualitzar el seu funcionament i convidar a més partits i entitats a incorporar-se. Els fundadors volen convertir-lo en una eina que done resposta als reptes que presenta l’àmbit sociosanitari a la ciutat d’Ontinyent i la comarca de la Vall d’Albaida.

Aquest dijous ha quedat convocat de nou el Pacte per la Sanitat d’Ontinyent. El Partit Socialista, Compromís i Esquerra Unida, partits fundadors l’any 2007 d’aquest Pacte i membres de l’actual Govern Valencià, que està construint l’hospital, han acordat la posada en marxa de nou d’aquesta plataforma, que reprendrà la seua activitat el dilluns 1 de juny en una reunió per videoconferència. Els motius són actualitzar el sentit del pacte, el seu àmbit d’actuació i objectius, i obrir-lo a noves incorporacions, tant de l’àmbit polític com del social i associatiu.

Les tres formacions polítiques implicades han valorat molt positivament la recuperació del Pacte, ja que suposa un pas endavant en l’objectiu de treballar de forma col·lectiva per uns serveis sanitaris més amplis i complets per a Ontinyent i la Vall d’Albaida.

Per part del PSPV-PSOE, la secretària de política municipal de l’agrupació d’Ontinyent, Patri Folgueras, ha manifestat que “cal actualitzar els objectius del Pacte. Gràcies al Govern del Botànic anem a tindre un nou hospital. Per això, és moment també de què participen els setze municipis de la comarca en aspectes com la carta de serveis o el futur de l’antic hospital”. Folgueras ha destacat també que “l’esperit d’aquest pacte és aglutinador. Volem que s’incorporen totes aquelles formacions polítiques i associacions que en 2007 no existien”.

Pel que fa a Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, regidor de la formació a l’Ajuntament d’Ontinyent i portaveu de Compromís per la Vall d’Albaida, ha apuntat que “és una jornada molt important per al present i el futur de la nostra ciutat i la nostra comarca. És el moment d’unir-nos totes i tots, recuperar un projecte col·lectiu i il·lusionant, i obrir-lo a altres veus que vulguen participar. A més, tal com hem explicat en la moció que hem presentat per al seu debat al pròxim Ple de l’Ajuntament, volem que el pacte vaja més enllà, i ara que el nou Hospital d’Ontinyent comença a ser poc a poc una realitat, tinguem més ambició per a decidir junts, amb diàleg i consens, tots aquells serveis sociosanitaris que necessitem”.

Des d’Esquerra Unida, Jordi S. Vicente i Alonso, coordinador local d’EUPV d’Ontinyent, ha assenyalat que “el maltractament que ha patit el Pacte per la Sanitat, que ha estat més de cinc anys sense convocar-se, és una clara mostra de falta de participació ciutadana per part de l’actual alcalde”. Jordi S. Vicente ha incidit en què “és encara un bon moment per a la seua convocatòria, i per a efectuar un debat al si del Pacte sobre el model sanitari de l’hospital, la seua Cartera de Serveis, les comunicacions comarcals i el paper fonamental de l’atenció primària als centres de Salut de tota la comarca. Nosaltres volem ampliar el Pacte a altres partits, associacions, la Mancomunitat i un representant de la Conselleria de Sanitat”.

Les tres formacions polítiques han fet una crida a escala local i comarcal a partits polítics, sindicats, associacions sociosanitàries i altres entitats per a tal de recuperar un front comú que pose en el centre la reivindicació conjunta dels millors i més complets serveis sociosanitaris per a Ontinyent i la Vall d’Albaida.